torstai 28. helmikuuta 2013

Loma ja vihdoinkin apupöytä...ja harppi.

Vihdoinkin siksi, että melkein vuoden odottelun jälkeen sain ompelukoneeseeni isomman apupöydän, ja ostin samalla myös harpin, (harpin sain vieläpä puoleen hintaa, vaikka oli sillä sittenkin hintaa, mutta mukana oli pari paininjalkaa, joka ratkaisi miksi ostin) jolla saa tehtyä koriste- ja ympyrätikkauksia, käy pienempiin töihin ei varsinaisesti peittoihin, mutta pöytäliinoihin yms, sama jota Kvilttaaja on esitellyt omassa blogissaan. Miksi apupöydän odottelu kesti näin kauan ei johdu minusta. Mutta kun tarpeeksi olin sinnis, niin soitinpa toiselle jälleenmyyjälle ja asia tapahtui viikossa! Joten ei kun matka Seinäjoelle hakemaan, samalla matkalla kävimme Ylistaron halpakaupassa ja löysin sieltä flanellia ja tyttäreni lankoja.

Ostin samalla reissulla uuden mittanauhan ja sain jälleenmyyjältä konekirjontalankojen numeroidun värikartan, eli jos tilaan esimerkiksi etukäteen, niin on kätevää tilata numerolla ei värillä ja saa aivan oikean värin mitä on halunnutkin! Kätevää! Kangas joka tuossa näkyy ei ole flanellia vaan puuvillakangasta, jota ostin puolimetriä Ylistarosta flanellien kaveriksi.
Apupöydän mukana tuli tälläinen vapaatikkauksen apuväline, jolla voi ohjailla kangasta, siinä on alla sellainen  muovi, joka tarttuu kankaaseen ja pysyy hyvin paikallaan, ainakin näissä kokeiluissa, toinen kangas on tuollaista liukasta tekokuitua.

Tässä paremmin näkyvät tummemman kankaan vapaatikkauskokeilut! Ei nyt mitään ihmeempiä, kunhan nopeasti kokeilin, miten apuväline toimii tälläisissä täsmäkuvioissa jos sellaisia haluaisin tehdä.

Tein harppikokeiluja ja laitoin liimattoman kuitutuen kankaiden väliin, joten tuli hyvin tukevanäköinen ja oloinen! Tässä viimeinen ympyrä on 20 cm halkaisijaltaan ja tämän voi esim. leikata irti ja tikata nauhan avulla tai koristeompelella toisen kankaan päälle, tai käyttää suoraan koristeena työhön.
Tämän koneen harpilla voi tehdä halkaisijaltaan 26 cm ympyröitä. Tässä näkyy apupöydän kokoakin vähän.

Peittoprojekti ei ole nyt edennyt, kuin mitä eilen kokeilin apupöydän kanssa ommella pari blokkia, olihan se parempi kun sai laittaa palat siihen viereen ja käsiäkin sai pitää siinä pöydän päällä, taitaa käydä niin, että apupöytä jää paikoilleen aina ommellessa ja  kun ei kirjontalaite ole siinä. 
Viimeviikon lopulla alkoi jonkilainen flunssa ja olen sitä nyt potenut kokoviikon, ei onneksi ole kuumetta, joten voi hieman jotain tehdäkin ja mutta äkkiä sitä väsähtää! Mutta onneksi on loma, voi ottaa vaikka pienet päikkärit jos siltä tuntuu!

Hauskaa loppuviikkoa!
Posted by Picasa

6 kommenttia:

 1. Kaikenlaisia laitteita niitä onkin :O
  Ja sinulle taitavalle tikkaajalle noista onkin paljon apua. Kiva taas odotella mitä kaunista syntyy :)
  Mukavaa alkavaa maaliskuuta ♥

  VastaaPoista
 2. Dendär "harppi" är nytt för mig, ser ut att vara en bra sak att ha! Ser att du har ett nytt fint täcke "på gång". Hyvää viikonloppua!!

  VastaaPoista
 3. Hieno! Tosi upeaa tuo ympyrätikkaus. Tuo vapaatikkauksen apuväline alkoi kiinnostaa, koska koko vapaatikkaus on minulla harjoittelun asteella. Täytyy mennä Paffin sivuille tutustumaan löytyisikö omaan koneeseeni jotain mukavaa vempainta;)

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että ostit harpin. Koneessasi on kauniita koruommelmalleja. Olen vähän kateellinen. Iso aputaso on todella hyödyllinen hankinta. Minulla on aputaso aina koneessa, ompelempa sitten mitä tahansa.

  VastaaPoista
 5. Hienoa, että sain isomman ompelutason, se on kyllä kätevä. Minullakin on tuo vapaantikkaamisen ohjain. Se on ihan kiva ja kätevä. Tuohon ympyrätikkaamiseenkin katselin netissä apuvälinettä, mutta en tiedä onko se täällä markkinoilla. Mukavai ompeluhetkiä.

  VastaaPoista
 6. Yes, hyviä hankintoja! Bongasin myös Tilkkulehdestä Kvilttaajan juttu harpista ja kätevähän se on, saa näyttäviä yksityiskohtia sillä ja apupöytä on "must". Mukavaa lomaa!!!!!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...