maanantai 25. helmikuuta 2013

Peittoprojekti jatkuu...ja hulpioista.

En tiedä kuinka monet tilkkuilijat leikkaavat hulpiot pois, mutta sen tiedän, että joissakin ohjeissa suositellaan leikkamaan hulpiot pois koko kankaasta ennen varsinaista työhön tarvittavien kankaiden leikkaamista, mutta siihen aikaan kun ompelin vaatteita ei opetettu hulpioita leikkaamaan pois, joten en sitä näissä tilkkukankaissakaan osaa oikein tehdä. Kaikkeen tietysti oppii jos haluaa oppia. Olen nähnyt paljon netissä ja jopa livenä tälläisiä hulpioista tehtyjä töitä ja hienoja ne ovat, mutta toistaiseksi saava hulpiot jäädä meikäläiseltä rauhaan, on niin paljon muuta mielenkiintoista mitä pitää oppia ja ehtiä tehdä!
Sitä kun oikein innostuneena ompelee ei aina huomaa, että kangas loppuu ja käy näin, no ei muuta kun ratkoja töihin! Näitä blokkeja tehdessä olen kyllä tarvinnut ratkojaa enemmän kuin missään muussa työssä yleensä. Oiva apuväline ompelijalle! Huomasin kuvaa tuossa katsoessani, että ratkojaa tarvitaan, olen osan neulonut väärin päin. Hoh hoijaa!
Tässä  blokit on kuvattu päivänvalossa, joten ovat enemmän oikean värisiä kuin edellisessä postauksessa ja   ovat edelleen ihan epämääräisessä järjestyksessä ja nyt näitä on 30 kpl. Laskin eilen tarvitsevani 110 blokkia, (jos haluan reilun pituisen peiton n. 2,69 cm) joten vielä pitää tehdä 80 kpl. Paitsi jos teen vain sängyn päällisen verran blokkeja (silloin tämä seitsemän suora tekisi n.1,71 cm leveyssuunnassa ja pituussuunnassa kahdeksan blokkia n. 1,96 cm) ja laitan reunakaitaleen ruskeasta ( n.37+37 cm) tai teen vain 10 blokkia sängyn pituussuunnassa jolloin pituus olisi 2,45 cm ja 10 blokkia leveyssuunnassa jolloin leveys olisi 2,45 cm. Mielessäni vain ajattelin, että tähän ei tulisi reunakaitaletta, mutta ... kaikkihan on mahdollista niin kauan kun työ on kesken.


Iloista alkavaa viikoa!

Posted by Picasa

8 kommenttia:

 1. Minä leikkaan hulpiot pois ja silitän höyryllä kankaat ennen ompelemista. Tsempit blokkien ompeluun!

  VastaaPoista
 2. Näyttää hyvälle! Tilkkutöiden etu: Säätää työtä pitkin matkaa sen mukaan, mikä tuntuu ja näyttää hyvälle.

  VastaaPoista
 3. Täällä taas pestään kankaat hulpioineen ennen käyttöön ottoa ja leikkaan hulpiot sitten silityksen jälkeen pois. Minnalle tiedoksi että höyryttäminen ei kutista kankaita.
  Olis muuten hienot nuo leveät reunukset peitossa, kuin kehys taulussa. Niitä kankaitahan voi vaikka jo nyt mallailla tuohon viereen. Onnea suunnittelulle!

  VastaaPoista
 4. Jos käytän kankaan päästä vain kaitaleen tai pari, jätän hulpion paikoilleen ja leikkaan hulpion pois leikkaamani kaitaleen alusta ja lopusta ennen ompelemista. Hulpioista tehdyistä töistä olen sitä mieltä että, kun on nähnyt yhden on nähnyt riittävästi. Haluan, että kankaan valmistajan voi nähdä kankaasta, kunnes se on kokonaan käytetty. Ekokasseja tehdessäni käytän vahvan hulpion hyväkseni saumaa vahvistamassa. Sitä ei tarvitse siksakata.

  VastaaPoista
 5. Näyttää niin kauniilta ja rauhallisilta nuo lappuset !

  VastaaPoista
 6. Kivoja väritykseltään nuo blokit. Joistakin töistä olen leikellyt hulpiot pois,en kaikista. Tilkkutöihin tulevat kankaat pesen ja silitän ennen leikkaamista. Hulpioista olen tehnyt muutaman pussukan ja pannulapun. Iloa ompeluun...

  VastaaPoista
 7. Aikamoinen rojekti sulla ennen kuin kaikki blokit ovat valmiit, mutta kyllä palkitsee, tulee upea peitto!!!!!!!!

  VastaaPoista
 8. Heh, mä luulin jossain lauseessa sun puhuvan blogeista. Puhuitkin blokeista. Toki en oikein tiedä, mikä se blokki on mutta kuulostaa tosi tehokkaalta. Pitäisköhän mun kauhistuttaa ja peljättää maanantain käsityöpiirin Ulla ja kertoa sille, että aion alkaa tekemään tilkkutöitä? Se taatusti pyörtyis. Vimpaksi kun menin sinne kaulahuiviohjeen kanssa, se katto mua ja snaoi, että eikö oisi sunkin parempi pysytellä niissä, missä ei tarvi lukea ohjeita? Tuntee mut liiankin hyvin.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...