sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Sattuuhan sitä...ja uusi apuväline!

Ei luulisi, että tälläistä sattuu paljon ompelevalle (tai jos juuri siksi sattuukin), mutta niin vain kävi, että ompelin kankaan väärinpäin, mutta onneksi huomasin, kun olin ommellut n. 15 cm ja sitten "taas" ratkoja töihin. Vaikka kuinka yrittää olla skarppina niin aina tekevälle sattuu, mutta niin kauan on hyvä kun itse huomaa!

Tarkoitus ei ole laittaa mitään ohjeistusta miten jokin tehdään, mutta laitan tähän kuvia miten itse teen nopeasti monta blokkia kerralla valmiiksi. Tämä blokki on todella nopea ja simppeli tehdä.

Ompelen monta keskusneliötä pitkäksi rimsuksi niin, että ensiksi ompelen neliöiden molemmin puolin kaitaleen. Edellyttää tietysti, että samanvärinen kaitale tulee kaikkiin. Keskusneliöt voivat olla erivärisiä. Näissä olen tehnyt viimeisen kaitaleen keskusneliön värin mukaan, huomaat seuraavissa kuvissa.
  Leikkaan keskusneliöiden välistä auki olevasta kohdasta palat erilleen ja silitän.
Ompelen kaitaleen  molemmin puolin sille puolelle missä on kaksi saumaa ja leikkaan palat erilleen auki olevasta kohdasta (kts. allaoleva kuva) ja silitän.
( Tässä silitys olis pitänyt tehdä ennen kuvausta, huomaan)
Ompelen seuraavan kaitaleen molemmin puolin sille puolelle missä on kaksi saumaa ja leikkaan palat erilleen ja silitän. Kokoan nämä blokit siis monta blokkia yhtäaikaa eli en tee yhtä yksittäistä aina kerrallaan. Tässä työssä voi näin tehdä. Työn saa nopeasti tehtyä jos haluaa, mutta otan rauhallisesti, etten mokaa isoa työtä!
Näissä blokeissa olen käyttänyt hiukan erivahvuisia puuvillakankaita, kuten tarkkaavaisimmat huomaavat, ja se voi olla tikatessa sitten hiukan haastavampaa ja yleensähän käytetään samanvahvuisia, mutta uskon ettei se nyt käytössä haittaa ja olen kutistanut kaikki kankaat ennen ompelua pesukonessa.  Tietysti vanu tekee omat haasteensä työhön, mutta olen ajatellut käyttää tähän villavanua, joka on todella kevyttä ja helppo tikata käsin.

Tässä valmiit blokkit. Tein 8 kpl samalla ompelemisella ja voi tehdä vieläkin enemmän jos on tarvetta!

Apuväline siis, sain eilen neronleimauksen (tai jokin sinnepäin) ja muistin, että  IPadissani on ilmainen ohjelma, jolla voi ottaa valokuvan käytettävistä kankaista ja suunnitella blokkimallin niillä, siis ohjelmassa on tavallisimmat eri tekniikalla tehtävät blokit joita voi kayttää. Tässä olen käyttänyt tyhjää blokkia ohjelmassa ja ottanut valokuvan kaikista erivärisistä blokeista ja laittanut ne jonkilaiseen järjestykseen. Blokkeja on helppo vain sormen kosketuksella poistaa ja vaihtaa eri järjestykseen, (huomasin muuten, että olen ottanut kaksi valokuvaa samasta blokista, mutta ei se haittaa, sen voi poistaa deletellä)  Tehdyt eri versiot tallennetaan. Hauskaa!

Tietysti tässä katoaa osa jännittävyydestä, mutta nyt en tarvitse enää lakanaa ompeluhuoneeni seinällä, vaan voin suunnitella peiton tietokoneella valmiiksi asti ja sitten vain ommella rivit yhteen tietyssä järjestyksessä. Kuulostaa liian helpolta? Katsotaan miten käy ja laitan tänne väliaika tietoja kuinka peitton teko etenee. Ohjelman  on englannikielinen ja  nimeltään QuiltWizard.

Valmiita blokkeja 58 kpl eli ollaan  jota kuinkin puolessa välissä peittoa. Nyt peitto jää hieman tauolle ja teen tässä välissä muita tilkkutöitä. Aikaa on vierähtänyt muutama viikko sairastelun ja hiihtoloman takia opiston tilkkukurssilta , joten sinne maantaina taas innolla.

Kiitos kommenteista!

Keväistä maaliskuun alkua!
Posted by Picasa

10 kommenttia:

 1. Olen ihan varma, että jokainen joutuu joskus purkamaan. ja eihän sitä mitään virheitä sattuisi, jos ei mitään tekisi :)
  Kyllä tuo peitto on niin minun värinen :)

  VastaaPoista
 2. Voi, voi, tuota ratkomista on liikkeellä enenmän ja vähemmän :( kivan näköinen tulee tuosta työstä.

  VastaaPoista
 3. Kauniin värinen peitto tulossa.
  Ihmeellistä on tuo tekniikka,kun tilkkuja voi siirrella näytöllä... ;)
  No jäähän jäljelle silti ompelemisen Ilo...

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen ohjelma. Harmi kun minulla on androidi ja niiden ohjelmat on vähän erilaisia kuin ipadilla. Tilkkutyösi näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
 5. Enpäs ole tiennytkään että siitä pienestä vehkeestä löytyy tämmöinenkin juttu, pitää etsiä itsellekin.
  Minäkin käytän aina kuin mahdollista sarjatuotantoa, tulee vähemmän virheitä ja kankaat pysyy järjestyksessä.

  VastaaPoista
 6. Suunnitelma näyttää hyvält, ja ko o hyvi suunniteltu ni soon sit pualiks jo tehty.

  VastaaPoista
 7. Voi ihanaa nykypäivää, siinä säästyy monen tunnin blokin siirto kun IPadilla vain huitelet niitä ees taas. Peittoon tulee elävä pinta kun käytät erivahvuisia materiaaleja, hyvä veto!!!!!

  VastaaPoista
 8. Et usko, miten ihanalta kaikki kuulostaa! Ohjelmia, harppeja, lisäpöytiä. Olen vielä flunssasta kummallisen vätysmäinen mutta täältä saan joka kerran virtaa! Kiitos!

  VastaaPoista
 9. Sopusointuiset värit. Hieno peitto tulossa.

  VastaaPoista
 10. Oikein hyvää Naistenpäivää sinullekin ♥
  Ja muutenkin mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...