sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kevättä enteilee!

Tammikuun eräässä opistoillassa tilkkuystäväni Marjo toi omia ns. itselleen ylimääräisiä kankaita muutaman pussillisen jaettavaksi meille muille ja otin siitä läjästä tälläisiä sisustuskangas mallitilkkuja, ja näille on tietty tarkoitus tuossa myöhemmin keväällä. Palat ovat aika pieniä, mutta tulevaan tarkoitukseen juuri sopivia! Lisää siitä sitten keväällä, kun olen näistä jotain tehnyt. Eikös ole herkullisen värisiä mallitilkkuja, kangas on jotain tekokuitua ja pinnallataan röpelöitä, menee hiukan tuonne bukleen puolelle.Saa sitten nähdä mitä näistä syntyy.

Nyt ei ole ollut mitään reissua, että olisi voinut ostaa kangasta, joten kaikki keinot ovat käytössä kun on vain netti ja aikaa siellä surffailla! (No tietysti se on sitten jostain muusta pois).(Aivan niinkuin en omistaisi ennestään kankaita, yksi huone on täynnä ja vähän toisessakin)
Nämä kankaat olen hankkinut kaikki netti-ryhmästä, paitsi tuon keskimäisen kirpparilta eurolla ja kangasta siinä on n. 70 cm, oli kyllä halpa ja oli vielä pesemätön uusi kangas! Kaikki muut kankaat ovat noin metrin ja vähän yli ja ostin kun halvalla sain! Kaikki kankaat ovat uusia! Tästä puuttuu vielä pari kangasta muistin vasta kuvauksen jälkeen, toinen on tulossa ensi viikolla ja yksi unohtui kokonaan kuvasta. Molemmat ovat metrin paloja.Laitan joskus kuvan niistä.

Eilen käytiin läheisessä kaupungissa Vaasassa ja siellä Ohlssonilla, löysin näitä tekstiilikyniä. En ole kauheesti käyttänyt tekstiilikyniä, vaikka mulla niitä on muutama ostettu Sinooperista, taitavat vanhat olla jo kuivuneita. Nämä niinkuin vain löysin vahingossa muuta katsellessani! ilman mitään suunnitelmaa ostin, joten kai näillä nyt sitten pitää jotain tehdäkin, eivät kyllä olleet kalliita. Onko joku käyttänyt näitä?
Kysyin samalla niitä vetoketjun lukkolaitteita ja niitä kuulemma ei enää ole valikoimassa, niitä oli vähän aikaa ja silloin olen nähnyt niitä siellä, harmi olisnpa ostanut silloin. Joissakin blogeissa on tälläistä kyselty ja metrivetoketjujen ostajalle näin kirjoittelin, että sieltä saa lukkolaitteita millä laittaa vetoketjun lukot kiinni metrivetoketjuun, no ei saa enää, se tuli nyt sitten selvitettyä.

Tässä on ekaluokkalaisen seuraava tilaus ja otin kaavat sekä isommasta, että piennemästä pupusta! Kuulemma nämä pitää tehdä froteesta ei pellavasta, kuten sanoin määrätietonen tyttö! En ole ennen näitä Tilda pupuja tehnyt, mutta onneksi tilkkuryhmässä on muutama expertti joilta voi kysyä aina neuvoa kun tulee tenkkapoo!
Saa nähdä onnistuuko näiden tekeminen, en ole oikein taitava tälläisten lelujen tekemisessä, mutta yrittänyttä ei laiteta! Lupaan laittaa kuvan tuli näistä sitten millaisia tahansa.Nallekin on vielä kevään mittaa tehtävänä?!
Isäntä kävi pyörälenkillä ja toi tämän vuoden ensimmäiset pajunkissat! Ovat vielä nupulla eivätkä auenneita, mutta ehkä sisällä lämpöisessä aukeavat. Kevättä enteilevät!

Olen lisännyt blogiini sivuja tuonne bannerin alle ja täydennän niitä tarpeen tullen. Olen nähnyt tälläisiä joissakin blogeissa ja ajatellut, että onpa kiva idea joten nyt sitten sain itsekin aikaiseksi kerätä tehdyt ja tekemättömät työt noille sivuille. Pysyy  itsekin ajantasalla, milloin mikäkin työ on valmistunut.

Olen myös päivittänyt tilkkukauppojen nettiosoitteet, niissä oli jotain vikaa ja nyt pitäisi toimia.

Iloista helmikuun alkua!
Posted by Picasa

9 kommenttia:

 1. Ihania pajunkissoja! ovat kyllä aikaisessa :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit sävyt noissa näytetilkuissa. Niin, kankaitahan ei ole koskaan liikaa...

  VastaaPoista
 3. Ihania kankaita. Kyllä sulta kaikki onnistuu, olen huomannut! Ihanaa, kun kevät tulee helisten.

  VastaaPoista
 4. Tykkään myös noista mallitilkkujen väreistä. Kyllähän sinä osaat tuon Tilda pupun ommella, niistä tulee ihan kivoja. Minä olen ommellut niitä ihan puuvillakankaasta. Oikeastaan kaikki hahmot. Ei ole tuota pellavaa niin paljoa varastossa...

  VastaaPoista
 5. Siinä sinulla onkin tarvikkeita monenlaiseen juttuun :)
  Kauniin värisiä nuo tilkut.
  Nyt jo pajunkissoja :O

  VastaaPoista
 6. Ihanuuksia ihanuuksia! Olen aina ihaillut, lankojen ohella, myös kankaitakin! Seuraavassa elämässä olen lanka- ja kangaskauppias! ja sivussa myös palasaippuakauppias, heh. Tekstiilikyniä, vai on niitä siellä kaupassa, mä haen kanssa!

  VastaaPoista
 7. Pinmooreista kyselit, valitettavasti en ole niitä löytänyt Suomesta enkä myöskään mistään eurooppalaisista nettikaupoista. Omani hankin aikanaan Rapakon takaa-kaupasta, joka on nyt suljettu. Olin kuitenkin yhteydessä sen pitäjään Airaan, ja hän sanoi toimittavansa niitä halukkaille. Halutessasi ota siis yhteys häneen osoitteessa info@rapakontakaa.com.

  VastaaPoista
 8. Eikö olekin kummaa kuinka sitä himoitsee lisää kankaita vaikka niitä on niin että joka paikasta pursuaa! Maltan tuskin odottaa mitä ihanaa ompelet noista löydöistä. Metrivetskareihin saa helposti lukot jos on kaveri pitämässä lukosta kiinni kun syöttää ketjua. Tekstiilikynillä saat hienosti piirrettyä silmät ja suu pupuille, hyvä osto!!!!

  VastaaPoista
 9. Ihania värejä. Ihailin tässä blogiasi.Olet varsinainen taituri.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...