sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Saumurikurssi ja nuppupeitot

Omistan saumurin joka on ostettu 80-luvulla ja sillä on ommeltu tosi paljon aikanaan, ei nyt yli kymmeneen vuoteen oikeastaan mitään. Vuosi sitten ajattelin, että olisi kiva tehdä jotain saumurilla joka on ollut toimettomana kauan, no en kerinnyt silloin päästä mukaan kurssille joka täyttyi heti, mutta tänä vuonna olin asialla heti kun ilmoittautuminen alkoi ja pääsin kuin pääsinkin kurssille, joka alkoi puolitoista viikkoa sitten, no ajattelin laittaa saumurin kuntoon ennen kurssin alkua, mutta kuinkas ollakaan en löytänyt saumurin paininjalka/sähköjohtoa! Kaikki mahdolliset ja mahdottomat paikat kolusin ei vain löytynyt ja ihmettelin ja ihmettelin! Mutta kurssi alkoi ja väliin en voinut jättää, joten menin ensimmäiselle kurssi-iltaan ilman saumuria ja olin vähän nolona, mutta hyvin se meni ja sitten viime viikolla kävin varastossakin kattomassa, vaikka ensin ajatelin etten ole sitä sinne vienyt, että kyllä se sisällä on kun saumurikin on, mutta kuinkas ollakaan siellähän se oli laatikossa jossa oli edellisen remontin jäljiltä muitakin johtoja (remontti tehtiin 7-vuotta sitten). 
Jippii! Vähän jännitti toimiiko saumuri, mutta toimii! 
Viime viikon torstain kurssi-illassa oli sitten johto ja saumuri mukana ja pääsin säätämään saumurin tikkiä ja kokeilemaan kuminauhan ompelua. Kurssin tarkoitus on saada saumurin käyttö uudelle ulottuvuudelle eli mitä muuta saumurilla voi tehdä kuin ommella vaatteiden saumoja. Ope näytti meille miten jatketaan saumurin  ommelta nätisti kankaan reunassa ja kulman tekeminen ilman langan katkaisemista kauniisti, mutta en ole kerinnyt vielä kokeilemaan niitä.
Laitoin ylos muutaman eri materiaalin tikin säädöt, koska niitä ei ikinä muista ja teen näitä varten kansion, että pysyvät tallella seuraavaa käyttöä varten. Kokeilut jatkuvat... Ensi kerralla pääsiäisen jälkeen opettelemme käyttämään erilaisia koristelankoja!

--------------------------------------------------------

Nämä nuppupeitot tein Tilkkupäiville lahjoitukseen

Tämä oli nuppupeittokilpailussa mukana.

Päivät menevät kuin siivillä eikä perässä tahdo pysyä, mutta pian on pääsiäinen ja sitten on lomaa!

Iloista pääsiäisen odotusta!

8 kommenttia:

 1. Todella hyödyllinen kurssi olisi minullekkin. En ole saumuriani käyttänyt yli 15 vuoteen... Apua... Kivoja nuo nuppupeitot, varsinkin tuo alimmainen.

  VastaaPoista
 2. Hyödyllinen kurssi olisi minullekkin. Koristelankojen ja kuminauhan käyttö kiinnostaa. Laitathan sitten infoa kurssin antimista pääsiäisen jälkeen?

  VastaaPoista
 3. Tuollaiselle kurssille minäkin haluaisin!!! Sain viime kesänä saumurin lahjaksi ja olisi hyvä oppia sen käyttö kunnolla. Huomenna on tämän kevään viimeinen tilkkukurssi päivä. Pitääkin siellä laittaa ehdotus kurssista ensi syksylle!
  Söpöjä nuppupeittoja... ja kaunis ajatus:)

  VastaaPoista
 4. Minullakin saumuri oli kerännyt pölyä kaapin pohjalla viimeiset 15 vuotta, sitten annoin sen tyttärelle toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella ja nyt se surisee hänellä samoin kuin minulla 20 vuotta sitten. Ohjekirjaa meillä piti hakea aika pitkään... Nuppupeittosi ovat kauniita, tuon ballerinapeiton muistan Siilinjärveltä.

  VastaaPoista
 5. Ihan samanlainen saumuri meikäläisellä, ja ei kans ole moneen vuoteen käytetty. Joskus olen paljnkin saumuroinut. Suloiset nuppupeitot, Niitä on niin ihana ommella, kun tietää, mihin ne menevät.

  VastaaPoista
 6. Minulla on tosi vanha saumuri ja se kestää, ja kestää :)
  Upeita peittoja olet taas tehnyt !

  VastaaPoista
 7. Minulla on vuoden saumuri lainassa kokeiltavana. Koskaan en saanut sitä nostetuksi pöydälle asti. Palautin ja lainaksi antajan miniä käyttää sitä nyt erittäin tehokkaasti. Laina-aikana selvisi, että omaa ei kannattanut hankkia. Saumurikurssi kuulostaa hyvältä ajatukselta.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...