lauantai 26. huhtikuuta 2014

"Jäärailo" ilman jäätä

Osallistuin viimetalvena Britti-Suomi kangasvaihtoon, jossa osallistujat lähettivät sovitun aikataulun mukaisesti noin metrin valitsemiaan kankaita oman maansa Tilkkuyhdistyksen EQA edustajalle palautuskuorella varustettuna ja määräajan mentyä kankaat vaihtoivat maata ja jaettiin palautuskuoriin ja lähetettiin osallistujille. 
Määräajan eli huhtikuun alkuun  mennessä työstä lähetetyn kuvan perusteella valittiin molemmista maista 30 osallistumaan yhteiseen näyttelyyn. Valitut työt saa julkistaa vasta loppukesästä.
Minäkin sain kankaat brittiläiseltä tilkkuharrastajalta ja kankaista tekemäni tilkkutyö maaliskuun loppuun mennessä valmistui ajoissa, mutta aloitettiin viimetinkassa, eikä ollut mitään suunnitelmaa kuten tapoihini kuuluukin tehdä/aloittaa työt ja koska kankaat eivät olleet omia en oikein osannut kuvitella mitään tai ei tullut mitään visiota mieleeni, mutta tälläinen siitä nyt tuli ja nimi tulee siitä kun nuo vaalean siniset kaitaleet tulivat blokkien väliin vahingossa eivätkä ole mitenkään synmetrisesti aseteltu. Kun sain tämän valmiiksi itselleni tuli tunne, että työ on kuin hutaistu valmiiksi ja sitä se onkin, mutta kuitenkin minun näköinen työ! 

Kankaat jotka sain eivät tuntuneet omilta, mutta kankaat joita olen käyttänyt tässä työssä ovat vaalean sininen, monivärinen ruudullinen ja ruskea-keltainen. Monivärisestä ruudullisesta kankaasta olen valinnut tilkkutyössä käytetyt värit. Työ on kooltaan 40 x 80 cm.
Päällisen oma kangas on 2013 värjätty pellava ja reunakaitale kaikkien vihreiden kankaiden pengonnan jälkeen valittu ja vuonna 2013 ostettu kangas, joka mielestäni sopi parhaiten saatavilla olevista kankaista tähän työhön, olisihan voinut tietysti tehdä ilman reunakaitaletta, sitäkin mietin vaihtoehtona. Taustakankaana on myös 2013 värjätty puuvillakangas. Ruskea-keltainen kangas on myös ripustuskujana. Työssä pitää olla vähintään brittiläisiä vaihtokankaita 20%.

Tikkaukset aiheuttivat myös kovan mietinnän, mutta päädyin kuitenkin suoriin konetikkauksiin.
 Tämä oli itselleni opettavainen ja kiva osallistuminen.
 Pojille tekemäni lippuviirit pääsivät poikien huoneen ikkunalle koristeeksi.
Tänään ostin terassille muutaman laventelin, ah sitä ihanaa tuoksua!

Kivat kommentit ilahduttavat ja hauskuttavat, kiitos niistä!

Tänä viikonloppuna on Vaasa-opiston kevättapahtuma ja huomenna olen iltapäivällä ompeluluokassa tekemässä jotain keskeneräistä työtä. 
Odotan innolla nähdäkseni mitä kaikkea Opistolla on tehty talven aikana.
  
Kevättapahtuma on auki huomenna sunnuntaina klo. 11.00 - 16.00. Kaikki kiinnostuneet taitavien tekijöiden töitä katsomaan!

Vihreää viikonloppua kaikille!

9 kommenttia:

 1. Kangasvaihtotyösi on oikein kiva. Luomisen tuskaa ovat kokeneet muutkin. Kaikki, jotka saivat kasaan työn annetuista materiaaleista, ovat varmasti kehittäneet tilkkuiluttaitojaan ja ongelmaratkaisukykyään leikkiessään oudoilla kankailla. Ei varmaan ollut helppoa valintaraadillakaan, kun joutui jättämää kymmeniä kivoja töitä pois Birminghamin koneesta.

  VastaaPoista
 2. Raikas ja pirtsakka "Jäärailo", olisi kyllä mun mielestä voinut olla mukana Birminghamin näyttelyssä!!!

  VastaaPoista
 3. Voi kun kauniita värejä !
  Sinulla on värisilmää ja aina tulee niin nättiä.

  Terkut mökiltä, täällä on ihanaa ♥

  VastaaPoista
 4. Onnittelut sinulle. Ihan kaunis työ. Minäkin mietin osallistumistani, mutta en aanut aikaiseksi:( Tosi kivat nuo viirit, hauska idea!.

  VastaaPoista
 5. Hyvin sait käytettyä vaikealtakin tuntuvat kankaat! Näkeekö kankaiden lähettäjä mistään lopputulosta ja näettekö itse mitä teidän kankaista tuli? Se olisi mielenkiintoista, luulisin.
  Viirejä olen ajatellut itsekin tehdä - aina enemmän kun näkee toisten hauskannäköisiä nauhoja. Sydän sykkii Provencelle - laventelit on ihana muistutus ;)

  VastaaPoista
 6. Työstäsi tuli kivan rauhallisen näköinen. Kankaat sopivat hyvin toisiinsa. Itsekin koin luomisen tuskaa. Yksi kangas sanoi, miksi haluaa ja sen ympärille oli rakennettava työ. Esittelen sen sitten syksymmällä.

  VastaaPoista
 7. Kauniin liinan olet ommellut haastekankaista. Toivottavasti näemme tuon esillä jossakin näyttelyssä. Pähkinää oli purtavaksi myös minulla saamissani kankaissa, mutta niin oli varmaankin sillä brittitilkkuilijalla, joka sai minun pakettini.

  VastaaPoista
 8. Vamasti haasteellista käyttää kankaita, jotka eivät tunnu omilta! Lopputulos on kuitenkin mielestäni onnistunut, pikkuruutukangasta olet käyttänyt maltilla ja sininen laajana pintana rauhoittaa.

  VastaaPoista
 9. Una bellissima idea quella dello scambio di tessuti!! Geniale!! E bello anche il risultato, brava!
  Assunta

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...