maanantai 17. helmikuuta 2014

Kyllä sitä onkin odotettu!

Viikonloppuna selailin vanhoja FQ lehtiä ja löysin tämän meikkipussukan ohjeen numerosta 4/2009 sivuilta 37 - 39 ja päätin kokeilla sen tekemistä ja tässä se nyt sitten on valmiina! Pussukan teko oli helppo, kuten ohjeen laatija mainitsikin. Näitä voisi tehdä useammankin, koska päällinen ja vuori tehdään samanaikaisesti ja vetoketjun kiinnitys on mielestäni helppo. Kankaana käytin päällisessä itsevärjättyä kangasta ja myös vinonauhaan ja vuorina tummenpaa ostokangasta. Tikkasin päällikankaan kuvioiden mukaan vanun kanssa yhteen ja sitten huomasin ohjeesta, että olisi pitänyt kaikki tikata yhtäaikaa, no onneksi vuorikangas oli aika jämäkkää puuvillaa ja hyvin se asettui ilman tikkaamistakin, ompelin kyllä reunasta kaikki kappaleet yhteen ennen vinonauhan ompelemista.Sivut ompelin yhteen mustalla vahvalla karhunlangalla.
Pari onnittelukorttiakin sain tehtyä.
Löysin niistä FQ lehdistä muutakin kokeiltavaa, mutta niitä teen myöhemmin, nyt pitää tehdä hieman keskeneräisiä valmiiksi, eikä aloittaa aina vaan uusia töitä! Tänään on opiston tilkkuilta ja opettelemme siellä uutta blokkia, joka on myös FQ lehdestä, mutta siitä myöhemmin sitten lisää, ohjeena oli ottaa kaksi vaaleampaa kangasta ja kaksi tummempaa kangasta mukaan. Tällä viikolla kerkiää päivälläkin ompelemaan, kun vietän ansaittua talvilomaa kokonaisen viikon, ihanaa!! Kyllä sitä on odotettukin!
Kolmiuloitteinen seinävaate on tässä vaiheessa edelleen ja syy miksi ei etene on yksinkertaisesti se, että kaikki työssä olevat blokkien kulmat eivät ole kohdistuneet aivan kohdilleen ja pitäisi purkaa ja kokeilla ommella uudestaan kiinni, eikä jostain syystä ole purkutyöt huvittaneet, mutta ei kun härkää sarvista vain ja ratkoja esiin ja purkuhommiin. Onneksi ei tarvitse koko työtä purkaa vain noista väleistä suorat saumat. Kiemuraliina on kohta tikattu ja pääsen reunakaitaleen ompeluun, sekin on ollut luvattoman kauan tekeillä!

Lämmin kiitos ihanista kommenteista, niitä on kiva lukea!

Mukavaa viikkoa kaikille!7 kommenttia:

 1. Seinävaate on hieno. Hauskat nuo pikkukolmiot tuossa kaitaleessa. Mukavaa lomaa sinulle.

  VastaaPoista
 2. Vaikuttaa minun kirjoittamaltani ohjeelta. Kiva jos sait idean ja kiva ettei ollut vaikea tai hankala ohje! Taisit ommella vetoketjun koneella. Itse en koskaan edes kokeillut, vaan ompelin käsin. Silti oli nopea(hko) tehdä.

  VastaaPoista
 3. Pidän tuosta seinävaatteen kolmiulotteisuudesta, siitä tulee erityisen hieno. Oikein hyvää talvilomaviikkoa. Toivottavasti koneesi kestää sen ; )

  VastaaPoista
 4. Tuossa kolmiuloitteisessa seinävaatteessa on jotain maagista. Värivalinta tekee siitä Eschemäisen. Pidän siitä. Hyvää hiihtolomaviikkoa.

  VastaaPoista
 5. Kovasti olet ahkeroinut. Nätti pussukka! Pitääkin etsiä kyseinen lehti ja yrittää ommella samanlainen. Seinävaatteesta tulee hieno!

  VastaaPoista
 6. Tosi hieno tuo seinävaate ja pussukat on aina kivoja.

  VastaaPoista
 7. Voi hyvänen aika, minä täällä taas huokailen ihastuksesta. Olet sinä kyllä sellainen tilkkutaiteilija, ettei enää sanat riitä ♥

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...