maanantai 10. helmikuuta 2014

Kangaspussukka, käsityöpussukka.

Sain Opiston tilkkukurssin opelta tämän kaavan kangaspussukkaan, joka on julkaistu joskus SK-lehden mainosliitteessä ja itse olen löytänyt saman kangaspussukan ohjeen netistä. Olen tuossa viime joulun alla tehnyt kaksi käsityöpussukkaa netistä löydetyltä ohjeella ja näissä on hieman joissakin kohdin erilaiset tekotavat, mutta laitan teko-ohjeet tämän pussukan tekoon kuten sen itse teen.. Kaava on netti ohjeessa. Kts. linkki. Kaava on lähes samalainen kun SK-lehden kaava. 
Kuulun fb:ssä ryhmään Käsityöblogit ja siellä on helmikuussa DIY -kuukausi jossa jokainen listaan kuuluva tekee jonkin ohjeen itse tehtyyn työhön ja minun päiväni on tänään tehdä postaus aiheeseen liittyen. Toivottavasti  ohjeesta saa selvää niin, että voi tehdä pussukkan, en ole kyllä koskaan tehnyt ohjetta mihinkään käsityöhön en edes kouluaikana. Saumojen poikkileikkaus ohjeita kylläkin tehtiin yms...
Pussukan leveys noin 29 cm, korkeus ilman kahvoja 25 cm. 
Tarvikkeet: puuvillakangasta 0,35 cm, leveys 140 cm, vuoriin saman verran.
Leikkaaminen: Laita kaava kaksinkerroin taitetulle kankaalle. Lisää 1 cm saumanvara kaikkiin reunoihin. Leikkaa vuorikappale samalla lailla.. Merkitse kaavan mukaiset poikkimerkit kappaleiden sivulla. 
Yllä olevat tiedot ja kaava jota tässä ohjeistuksessa käytän ovat  SK-lehden ohjeesta.  
Leikkasin vuorikankaan ruusukankaasta joka on ostettu kirpparilta ja päällisen käsityöaiheisesta kankaasta.
 
  Päällinen ja vuorikappaleet leikattuna.
Aseta päällikangas ja vuorikangas päällekäin oikeatpuolet vastakkain ja ompele ensiksi kahvojen kaareva sisäsauma. Jätin molemmista reunoista 4 cm auki. Tee saumavaraan aukileikkauksia tiheään, koska kun käännät sen se aukeaa hyvin eikä jää kiristämään, itse teen n. 1 cm välein. Kts. kuvat.
Ompele molemmat ulkoreunat poikkimerkkiin asti ja jätä yläreunassa 4 cm auki.
Leikkaa tähän poikkimerkin kohdalle aukileikkaus saumanvaroihin. Käännä kappaleet oikein päin ja silitä ommellut reunat.
Ompele kahvoissa oikeat puolet vastakkain ensin vuorikappaleet ja  ja sitten samoin päällikangas.Käännä oikeinpäin ja silitä.
 Aukijäävät reunat voit ommella joko käsin pienin pistoin tai kuten itse teen tikkaan reunat ompelukoneella.
Käännä tämän jälkeen pussukkakappaleet oikeatpuolet vastakkain ja aloita ompelu poikkimerkin kohdasta, ompele sivut ja pohja, poikkeuksena vuorikappaleen pohjassa jätän n. 10 - 15 cm kääntöaukkon. 
Kts. kuvat.
Kavenna ja huolittele saumanvarat. Käännä pussukka oikein päin ja ompele vuorin kääntöaukko umpeen joko käsin pienin pistoin tai ompelukoneella kuten itse tein. Silitä.
Käännä vuorikappale pussukan sisäpuolelle ja tikkaa kahvaosien reunat ompelukoneella ihan reunasta jos haluat. Silitä pussukka vielä kokonaan ja Dadaa sinulla on kangaspussukka/ käsityöpussukka valmis!!

Toivottavasti ohjeesta sai selvää ja pussukan teko onnistuu tällä ohjeella jos haluaa tehdä itsellensä käsityöpussukan, minulta meni leikaamiseen ja ompelemiseen kaikkiaan n. 1 ja 1/2 tuntia ja oikein nopea ompelija tekee vielä lyhyemmässä ajassa, kun ei tarvitse ottaa kuvia kokoajan.

Lämmin kiitos kommenteista ja vierailusta blogissani!

Heleää helmikuuta!14 kommenttia:

 1. Kiitos paljon ♥ Juuri tätä ohjetta olenkin yrittänyt löytää jo muutaman päivän ajan ja nyt se on täällä ♥

  VastaaPoista
 2. No tuossa se on. Ihana kassi, olen tuota mallia jossain ihaillut ja nyt sain ohjeet, kiitos ♥

  VastaaPoista
 3. Kiitos ohjeesta, tuo on tosi hyvä malli kutimen pussiksi ja muillekin töille.

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeesta. Nätti pussukka ja kätevä malli.

  VastaaPoista
 5. Kiitos ohjeesta, tätä on etsitty pari edellistä päivää kirssojen ja koirien kanssa.

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Kätevän mallinen. Kangas on kaunista ja juuri käsityöpussiin sopivaa.

  VastaaPoista
 8. Kiitos ohjelinkistä sekä selkeästä ompeluohjeesta!
  Olitkin löytänyt omaasi kivan kankaan :)

  VastaaPoista
 9. Nätti kuin karamelli! Oli tosi hyvät ja selkeät ohjeetkin, ei puutu enää kuin vain se oma taito käyttää vaarallista ompelukonetta.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...