sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Helmikuun BOM "Mothers´s Day"

Vihdoin ja viimein sain tehtyä helmikuun BOM:n "Mother´s Day" blokin ja kun sitten tein ja leikkasin noita pikkukolmioita, niin hups sattui pieni laskuvirhe, eli tein tuplasti kaikkia, joten täytyy tehdä toinen samalainen, kun noita isojakin tuli yksi ylimääräinen, ohjeessa oli kyllä, että sitä voidaan tarvita myöhemmin, vaan ei se mitään laskeskelin, että kankaat mitkä olen varannut riittävät, ainakin nuo värilliset, niitä on kuutta eri väriä ja yhteensä 3 m eli jokaista väriä 0,5 m, tuo pikkupilkullinen voi kyllä loppua, mutta nou hätä niitäkin on samaa sävyä sydän ja tähtikuosina metrit, eli kyllä ne riittävät, vaikka tulisikin hiukan laskuvirheitä. Tarkkana sai olla mittojen kanssa tätäkin tehdessä!
Molemmat blokit. 
 Taustalla näkyvät kankaat joita olen kayttänyt näihin kahteen BOM- blokkiin

-------------------------------------

Monkey Wrench, Virginia Reel ja Snail´s Trail.
Rakkaalla lapsella on monta nimea ja versiota, ja näitä nyt olen koko viikon ommellut ja muut työt ovat jääneet, mutta näitä on niin kiva tehdä, pidän tästä blokista todella paljon, en vain ole ennemmin uskaltautunut tekemään, on näyttänyt niin vaikealta, ehkä sitä pitää tilkuilijana kehittyäkin vuosien saatossa. Tein toisenkin version etanan polku-blokista, jonka sain kurssin opelta ja IPadissani on tilkkuohjelma Block Tool, jossa on tilkkublokkeja eli ne perinteisemmät blokit kaikki ja siinä tämä blokki on nimellä Monkey Wrench ja ohjelmassa on vielä yksi versio jossa keskusneliöitä on neljä kuten tässä, mutta ne ovat suorassa nimellä Snail`s Trail. Yhden version löysin kirjasta Tilkkutöiden perusteet ja ideat /Celia Eddy ja siinä on vain yksi keskusneliö,  ja kolmioita on viisi eri kokoa, nimella Virginia Reel. Kirjassa oli myös nimellä Snake Trail -blokki suomeksi Käärmeen jälki ja se näytti ihan erilaiselta kun etanan polku blokki. Tilkkulehdessä 4/2010 blokki oli nimetty Snake Trails, joten monta versiota löytyy tälle ihanalle blokille ja löysin vielä Maikin tilkut-blogista helppon version ja Tilkkutaiwas-blogissa on etanan polku blokista tehty seinävaate. Kaikki niin kauniita ja tähän voi käyttää jämätilkkuja, kunhan tummien ja vaaleiden kontrasti on riittävä. 
Katsotaan innostunko kokeilemaan kaikkia versioita ja löytyykö niitä lisää.
Monkey Wrench-blokkia tein heti neljä kappaletta, tämä koostuu neljästä keskus neliöstä ja kolmesta eri kokoisesta kolmiosta, jotka ommellaan noiden neliöiden ympärille vuorotellen tumma ja vaalea pienimmistä kolmioista aloittaen. Tämä on nopea blokki tehdä.
Tässä näkee hyvin värieron sisällä otetusta kuvasta ja ulkona otetun kuvan välillä, kuinka värit muuttuu.
Snake Trails-blokkeja FQ 4/2010 ohjeen mukaisia tein myös kolme lisää eli yhteensä neljä.
Nyt on askarreltu ja opeteltu etana-blokkeja tämä koko viikko, joten eiköhän palata ruotuun ja tehdä jotain valmistakin, nämä jäävät jäävät jatkojalostumaan opiston kurssi-iltaan. Ensiviikolla on hiihtoloma opistolla, eikä ole kurssi-iltaa. 
Lupaan olla aloittamatta enää helmikuussa mitään uutta ja tehdä jotain valmistakin keskenolevista töistä.

Kiitos kommenteista ja hyvää hiihtolomaa joilla loma on ensiviikolla!

Mukavaa alkuviikkoa!

9 kommenttia:

 1. Hienoja blokkeja olet tehnyt kasapäin! Upeat värit!!!

  VastaaPoista
 2. Kiva tuo sininen pilkkukangas taustakankaana! Itsekin välttelin tuota kiemurablokkia, mutta kun se yhden samplerin yhteydessä tuli eteen ja piti tehdä, niin huomasin sen olevan hauskan helppo. Kivasti sointuvat sininen ja ruskeakin yhteen!

  VastaaPoista
 3. Meinaatko tehdä laajankin tutkimuksen etananpolusta? Sininen ja ruskea ovat kiva väriyhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Heh, _opiston open kanssa vain juteltiin ja hän heitti lausahduksen, että kuinkahan monta versiota näitä etanablokkeja löytyisikään ja nämä nyt äkkiseltään löysin.

   Poista
 4. Iloinen äitienpäivä! Hauskat etanablokit, tykkään väriyhdistelmästäsi.

  VastaaPoista
 5. BOM-työssäsi on kauniin värit samoin kuin etenanpolussa. Helmikuu on pian ohi ja maaliskuussa voitkin aloittaa taas uusia projekteja meidän muiden ihasteltavaksi.

  VastaaPoista
 6. Kyllä sinä olet kone kuumana ommellut ja taas niin kaunista :)
  Mukavaa viikkoa ♥

  VastaaPoista
 7. Täällä oppii aivan uusia käsityösanojakin! Kertakaikkisen ihanat värit ylemmässä työssäsi, elämänmakuiset!! Mukavaa kevään odotusta! Meillä valmistaudutaan jo 1700 luvun markkinoihin!

  VastaaPoista
 8. Kauniita blokkeja. minäkin aloitan ompelemaan tilkun tilkkuja kun näyttely on joulukuussa

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...