tiistai 1. toukokuuta 2012

Tuolinpäälliset ja sydäntyynyt jatkuu...?

Tuolin päällisistä on nyt yksi valmis, oli jo ennen lomaa, mutta en silloin postannut siitä vielä. Tässä kuvat mistä aloitettiin ja mihin päädyttiin. Vanhat päälliset ovat punaiset ja sen alla on vielä vanhempi päällinen tuo kuoviollinen kangas, nauloilla kiinni pohjapuussa. Poistin vanhat kankaat ja tuli nypittyä muutama naula pois! Valitan kun osa kuvista on hieman tummasävyisiä, johtuen valoista tai kuvaajan taidoista! Mielestäni valmistuneesta päällisestä tuli aika hyvä ja tytär ainakin oli tyytyväinen aikaan saannokseeni, itse asiassa on ensimmäinen kerta kun olen tälläistä tehnyt, mutta katsoin vähän osviittaa päällisestä joka siinä on ollut ja sen perusteella tein työnkuvan miten tehdään.

 
 
 
 
 
Tuolin päällisen pohjapuun päälle laitoin 150 g vanun nitojalla kiinni ja tuolinpäällisen alle tikkasin hyvin ohkaisen vanun, että kangas pysyy kuosissaan käytössä, eikä purkaannu saumoista. Pehmeys ei ole kovin suuri, mutta luulen ei varmasti tarvitse tätä suurempi ollakaan, tuntui ihan hyvältä istuessa. 
 
 
Näissä kuvissa näkyy kristallimuovi, jonka laitoin kankaan suojaksi. Saa nähdä kuinka kestää, on päivittäin käytössä ja paljon! Kristallimuovi on laitettu kiinni nitojalla pohjapuuhun.Tuolissa oli selkänojan välipuissa yläreuna punainen ja siippa maalasi tuolin uudestaan täysin valkoiseksi.
 
Aloittelin huhtikuussa uusia sydäntyynjä tällä kertaa keltaisia ja tähän asti pääsin, ajattelin tehdä pari uutta tyynyä tällä tekniikalla.
 
 
Nyt pitäisi jatkaa molempia töitä, tuolinpäällisissä on aikaraja kesäkuun loppuun mennessä, joten kerkiän kyllä tekemään siihen mennessä, vaikka pihatyöt painaa päälle. Sydäntyynyistä en tiedä, vai jääkö odottamaan aikaa parempaa!
Hyvää Valpurin iltaa kaikille ja loppuviikkoa!
Posted by Picasa

6 kommenttia:

 1. Kauniit päälliset. Tuoli näyttää tosi hienolle. Kiitos vinkistä, nyt tiedän, mitä teen Viipurista hamstratuille pellavaisille astiapyyhkeille, niistähän saa vaikka mitä tilkkujuttuja.

  VastaaPoista
 2. Kauniita !
  Kyllä tuollainen uudistuu piristää ja muuttaa koko huoneen ulkonäköä !

  VastaaPoista
 3. Tuolista tuli tosi hieno! Uusi päällinen on tosi kaunis.

  VastaaPoista
 4. Todella siisti ja onnistunut tuolintuunausrojekti ja raikkaat värit tulevissa sydäntyynyissä, jään odottamaan niistä lisää kuvia.
  Hyvää viikonvaihdetta sinulle!!!!

  VastaaPoista
 5. Sinullahan on tänään ollut oikein siivousvimma :))

  VastaaPoista
 6. Din stol blev jättefin i nya tyger! Ha ett bra veckoslut!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...