keskiviikko 14. lokakuuta 2015

"Pyhäroskis" valmis


 No, nyt on roskiksia joka lähtöön:) Saatan tehdä vielä lisääkin, näitä on kuitenkin aika helppo tehdä. Laitan tähän nyt pientä ohjetta tekotavasta. Kuvista voi päätellä myös aika paljon. 
 Kannen väliin tulee vanua pahvin molemmin puolin, itse laitoin kyllä vähän paksumman huovan vielä, koska käytössä oleva pahvi oli hieman ohutta ja taipuisaa. Pyöreät kangaspalat (17 cm+sv) ommellaan op vastakkain puoleenväliin kiinni, siltä puolelta missä pussiin kiinnitettävät kaksi nauhaa on ja käännetään, pujotetaan pahvi/vanuyhdistelmä sisälle, ommellaan käsin kiinni toinen puoli ja samalla kiinnitetään nappilenkki.
 Roskapussi tehdään kahdesta 54 x 25 cm kappaleesta. Pohjan nurkan ommel on 10 cm, josta syntyy kolmio. Tässä mallissa kolmioita ei kannata leikata pois vaan jäättää pohjaa tukevoittamaan vuorin ja päällikappaleen väliin.
Aseta kansikappaleen lenskut pussin takaosan ja ompele kaitale pussin suuhun op vastakkain asettele teipillä päällystetty rautalanka sen sisälle, ompele käsin reunan kaitale pussin sisäpuolelle. Kaitaleen yhtymäkohtaa ei ommella koneella kiinni vaan käsin. Ompele viimeiseksi nappi.
 Rautalanka on sen kokoinen kun kansikappale on ilman saumanvaroja. Rautalangan päät voivat mennä hieman päällekkäin, ne sitoutuvat toisiinsa kiinni, kun kieputat teipin rautalangan ympäri.
 Tässä roskiksessa voi käyttää ihan omiaksin mittoja ja tehdä sen kokoisen kun haluaa, mutta roskis pysyy pöydän päällä juurikin tuon neulatyynyn painon takia, joten siinä kannatta käyttää jotain painavaa materiaalia, kuten hiekkaa. Nyt siten vain kaikki ompelijan roskapussia ompelemaan:)

 Kokeilin tehdä pyöreän pikkukukkaron, oli ihan extempore kokeilu, tänne voi laittaa vaikka pikkurahaa tai mahtuu sinne setelikin.
 Tässäpä seuraava tilattu työ, katsotaan mitä siitä tulee. Sain hyvinkin tarkat ohjeet tilaajalta, vähän jänskättää miten työ onnistuu ja onkohan tilaaja siihen tyytyväinen:)
Lämmin kiitos kommenteista!

Antoisaa loppuviikkoa!

17 kommenttia:

 1. Kiitos roskisohjeituksesta, kyllä sekin pitäisi varmasti tehdä;)

  VastaaPoista
 2. Hieno. Mullakin on ollut roskis suunnitelmissa, mutta kun niitä suunnitelmia on niin paljon, niin joskus kestää.

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva roskis, pitää tehdä joskus itsellekin. Nyt on kuitenkin joululahjojen valmistamista, ei siis ennätä ommella itselle.

  VastaaPoista
 4. Kaunis! Todellinen pyhäroskis, kivat ompeliaiheiset kuvat. Sievä pikkukukkaro. Onkohan siinä syntymässä hevonen?

  VastaaPoista
 5. Hieno pyhäroskis, kyllä nyt kelpaa roskia kerätä :o)
  Kiva toi pieni pyöreä kukkaro, ex tempore juttuja kannattaa aina toteuttaa, jos miettii liikaa jää pian tekemättä.
  Jahas nyt on Tilkkurepulla hevosbusinesta menossa.

  VastaaPoista
 6. Muistakkin sitten käyttää tuota vain pyhinä! Hieno ja kätevän oloinen. Huomattavasti hienompi kuin minun muovilaatikko, jossa on luultavasti ollut jauhelihaa. Ja toisessa jätskiä. Onko tulossa Vermoon uusi heppa vai taitaa olla ihan ratsuhevosesta kyse.

  VastaaPoista
 7. Hieno - ja aina paranee! Onhan tuo tehtävä. Mietin, että olisi mukava arpajaisvoitto Tilkkuladulle, pahastutuko, jos teen noita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta voit tehdä, koska tämä on todella mainio juttu! Jos tulen Lahden tilkkupäiville (en tiedä vielä pääsenkö) toivottavasti näen oikein paljon kivan näköisiä ompelijan roskiksia!

   Poista
 8. Mukavan näköinen tämäkin versio!

  VastaaPoista
 9. Kiitos ohjeesta! Kovin tutulta näyttää tuo sun seuraava työ ;). Suitset puuttuu yhdeltä hepalta, muuten on valmista (tein 3, kaikki eri kaavoilla).On muuten mun seuraava blogipostaus, kun saadaan nämä juhlat ohitse :). Kyllä se sultakin onnistuu!!

  VastaaPoista
 10. Hieno pyhäroskis. Kiva,kun laitoit ohjeenkin. Olen myös ommellut yhden keppihevosen, toinenkin olisi tilauksessa.

  VastaaPoista
 11. Mahottoman hyvä tuo roskis. Nyt ei sitten langanpätkiä enää sukissa kulkeudu?! Ohje on hyvä, tekisi mieli kokeilla. Kivat kankaat olit valinnut omaasi.

  VastaaPoista
 12. Wautsi vau.....tosi hieno ja kiitos hyvistä ohjeista

  VastaaPoista
 13. Hei. Koitin katsella tältä blogisivulta, että olisko sulle sähköpostiosotetta, mutta en sellasta löytänyt. Voisitko laittaa minulle viestiä osoitteeseen aivosolunajatukset@gmail.com? Asia koskee muutamaa kangasmerkkiä, kun sinulla näyttää olevan tuollainen kirjontakone. (minun blogi http://aivosolunajatukset.blogspot.fi/)

  VastaaPoista
 14. Hieno roskis! Kiitos ohjeesta! Näyttävät toiset tunnistavan hevosen :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...