lauantai 31. lokakuuta 2015

Joka vuosi...

Hautausmaalla käynti pyhäinpäivänä, kuten tänäkin vuonna, käveltiin ja katseltiin hautausmaata ja löydettiin Vaasan hautausmaalta alue, jossa emme olleet käyneet.  Upeasti oli laitettu ja vielä pieni syksyinen auringonsäde koristi paikkaa.
 Lauantaipäivään sopii vastapaistetun leivän tuoksu mitä parhaimmin, eikö vain?
 Tässä on se kaikkein parasta, että on talon isännän tekemä leipä, tosin leipäkoneella, mutta kuitenkin:) Kesällä saimme koko perheen voimin nauttia isännän tekemää pullaa:)
 Leipäkone on ostettu joskus 2000-luvun alkupuolella ja tein sillä useamman vuoden leipää lähestulkoon joka päivä, mutta sitten innostus laantui ja leipäkone sai olla rauhassa keittiön työpöydän nurkassa, kunnes isäntä innostui kesällä tekemään sillä pullataikinan ja leipomaan pullaa. Syksystä lähtien on kokeiltu tehdä erilaisia leipiä leipäkoneella.
Pullia on ollut kesän aikana lähestulkoon viikottain ja jokaisessa juhlassa, yllä olevassa kuvassa vietettiin tyttären synttäreitä syyskuun alussa, kakut ovat ostokakkuja.
 Ensin tuli tavallisia pullia, sitten voisilmäpullia ja tietysti piti kokeilla pitkojakin, tässä on isännän ja neljäsluokkalaisen tekemä pullapitko. Hyvää oli!!
Sydämmelliset kiitokset kommenteista!

Kivaa viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

 1. Tuoreen leivän tuoksu tuntuu kuvia katsellessa. Itse leivoin pullaa ja sämpylöitä, koska poika tuli viikonlopuksi käymään, työleirille, kuten hän vitsaili. Roudasimme 10 kuutioita polttopuita sisälle. Hautausmaalle yritämme joutua huomenissa.

  VastaaPoista
 2. Herkullisennäköisiä leipomuksia. Olen itsekin miettinyt, että vieläkö leipäkone kannattaisi hankkia. Vai tulisiko syötyä liikaa ja leivän sijasta pullaa?

  VastaaPoista
 3. Kaunista!
  Olen toivonut, että jostain osuisi silmiin takavuosien leipäkone, olisi hinku kokeilla omia reseptejä. Kaupan leivät ovat nylkyisin todella tympeän makuisia: pahvia, sahanpurua tai höttöä. täytyykin ulkoistaa tämä Miehelle, joka käy silloin tällöin tori.fi:ssä...

  VastaaPoista
 4. Herkullisen näköistä leipää! Meillä ei pahemmin pulla tuoksu, ellei äiti ole tullut käymään tai naapuri tuonut lämpimäisiä. Onko minun nyt ryhdistäydyttävä ja aloitettava leipurin hommat?

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia hautausmaalta, olet taitavasti vanginnut rauhallisen tunnelman sieltä. Tuoreen leivän tuoksu ei voita mikään. Meillä pyhä on mennyt pojan poikien seurassa 2 ja 4 v ja vauhtia on riittänyt :o)

  VastaaPoista
 6. Kauniit kuvat hautausmaalta ja leipomukset pistävät miettimään pitäiskö oikein itsekin... Omenapiirakkaa vain olen saanut aikaseksi. Hieno parta!

  VastaaPoista
 7. Ciao a te!! Anche io amo fare il pane ma lo faccio impastando a mano, ora un pò meno per via del poco tempo a disposizione, un abbraccio a te!! Assunta

  VastaaPoista
 8. Kaunis paikka tuo "polku" kivien välissä!
  Meilläkin käytiin perinteisesti hautausmaalle viemässä kynttilöitä. Lapsenlapset halusivat tällä kertaa mukaan. Ajoimme kolmelle eri hautuumaalle ja kylläpä tuli paljon kysymyksiä pienistä suista.
  Saimme leipäkoneen muutama vuosi sitten anopilta kun heillä ei tullut sitä käytettyä. Se seisoi meillä vaatehuoneen hyllyllä komeilemassa noin 5 vuotta ja siirtyi anopin autotalliin siivouksen yhteydessä. Kokeilimme tehdä sillä leipää, mutta syytän hiivaa kun siitä tuli täysi lätty:):):) Muistan kyllä, että sillä on tehty hyvää maistuvaa leipää!!!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...