torstai 8. tammikuuta 2015

Varastosta löytynyttä:)

Kävimme tyttäreni kanssa varastosta etsimässä hänen vanhoja tavaroita lapsuusajalta ja samalla löysin tämän ensimmäisen laskukirjan, joka on ollut 60-luvun alkupuolelta käytössä 1. ja 2. luokan laskukirjana itselläni ja ihmettelen vieläkin, että se on tallella. On kulkenut minun matkassa yli viisikymmentävuotta:) 
Kirja on neljäs painos ja painettu 1961. Ensimmäinen painos on ilmeisesti 1956, päättelen kirjan lopussa olevasta Kirjeestä opettajalle, jossa on tekijöiden nimet ja tämä vuosiluku.
Eikö ihania kuvia!
Ensin ihmettelin, että miksei ole mitään kynällä merkattu kirjaan, mutta muistin... tehtävät tehtiin erilliseen vihkoon.
Siis minähän en ollut laskennossa mikään hyvä päinvastoin, mutta minulla on kaikki alakoulun ja kansalaiskoulun laskentokirjat tallella jota ihmettelen kyllä suuresti, koska en koko aineesta ole koskaan tykännyt! Mutta kerto- plus ja miinuslaskut opin ja niillä on pärjätty tänne asti:)

Tänään on muuten blogin 3-vuotis synttärit eli kolme vuotta tarkalleen aloitin eli 8.1.2012.

Onpa kolme vuotta kulunut nopeasti:)  
Ihanaa, että jaksatte käydä blogissani vierailulla ja kommentoimassa, sillä ilman teitä en ehkä blogia  kirjoittelisi, enkä tietäisi miten paljon Suomessa ja maailmalla on aivan huikeita tilkkulijoita!
En ole oikein puheiden pitäjä, joten lyhyesti ja sydämmestä kaikille...

Kiitos ja kummarrus!

19 kommenttia:

 1. Oi miten soma kirja kuvituksineen.
  Onnea kolmivuotiselle taipaleelle ja rutkasti vuosia&käsitöitä lisää!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut kolmevuotiaalle! Voi, Ihanan nostalgista, sillä minulla on ollut sama laskukirja 60-luvun puolivälin jälkeen. Kukaan ei taida enää puhua laskukirjasta tai laskentokirjasta, vaan matematiikasta tai matikasta =D

  VastaaPoista
 3. Onnea. 3-vuotiaalle. Voi mikä kirjaihanuus. Mullakin on vanha laskulinjat jossain, pitääpä katsoa. Mukava on lukea tilkkuilijoiden blogeja :)

  VastaaPoista
 4. Onneksi olkoon blogisi! Ihanat kirjat. Kyllä nuo vanhat voittaa nämä nykyiset täydennä, risti ruutuun -kirjat.

  VastaaPoista
 5. Onnea blogin vuosipäivän johdosta. Kivaa on ollut lukea blogiasi kaikki nämä vuodet. Laskukirjasi ei näytä yhtään tutulta, joten olen ilmeisesti käyttänyt eri kirjaa. Omastani en muista mitään. Jännää, että kirja oli vielä tallella. Meiltä kerättiin kirjat pois seuraavan vuoden oppilaiden käyttöön.

  VastaaPoista
 6. Ihana nostalginen laskukirja, minäkään en yhtään pitänyt siitä aineesta ;D Onnea blogillesi. On ollut mukava seurata sitä nämä vuodet.

  VastaaPoista
 7. Ihanat lapsuuden koulumuistot! Osa noista kuvituksista on ollut minunkin koulukirjoissa vaikka olen aloittanut kouluni vasta vuonna-69.

  Onnittelut blogisynttäreistä! Mukava, ettäö ole jaksanut päivittää blogia ahkerasti. Värikästä tilkkuvuotta edessä olevalle vuodelle.

  VastaaPoista
 8. Kertakaikkiaan! Täällä kateellisena...

  VastaaPoista
 9. Paljon Onnea 3-vuotiaalle ♥
  Voi minkä aarteen löysitkään. Minullakin on samanlainen Aapinen, jollaisen omistin ekalla luokalla :)

  Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
 10. Onnea ja kiitos 3-vuotiaasta blogista, joka päivä kurkkailen tänne. Laskentokirja on ihanan nostalginen. Mahtaakohan nykyiset kirjat olla noin herttaisia.

  VastaaPoista
 11. Kiitos vain itsellesi kivasta kyläpaikasta! Ja onnittelut 3-vuotiaalle! Kirjasta tulee mieleen oma lapsuus, tuosta samaisesta opuksesta on laskentoviisaus tähänkin päähän istutettu :) Minä kumma kyllä olen siitä aina tykännytkin, päässälasku on sujunut aina sutkjakasti - näin vanhemmiten korkeintaan vähän laiskistunut, mutta harvoin otan laskimen käteen kovin yksinkertaisissa laskutoimituksissa...

  VastaaPoista
 12. Onnea 3v. blogille ja kirjoittajalle myös. Tuollaiset kirjat ovat hienoja löytöjä ja vielä omasta varastosta. Hyvää vaihtelevaa talvea :)

  VastaaPoista
 13. Bellissimo riscoprire tra i ricordi dell' infazia come hai fatto tu con i tuoi libri!! Buon compleanno al tuo blog, Assunta

  VastaaPoista
 14. Kyllä on ihania vanhat kirjat! Onnea 3 vuotiaalle!

  VastaaPoista
 15. Onnea 3-vuotiaalle!!
  Ihana kirja, ja hyväkuntoinen! Resuisesta kirjasta raaskisi kehystää pelkkiä kuvia seinälle, tuo vaatiikin jo vitriinin!

  VastaaPoista
 16. Jättimäiset onnittelut 3 vuotiaalle, tänne on aina kiva tulla kyläilemään, aina niin hyviä juttuja ja kuvia tarjolla.
  Kirjasta voisi ottaa mallia ja applikoida vaikka seinävaatteen, eikö olisikin hieno rojekti :)

  VastaaPoista
 17. Sydämelliset onnittelut 3-vuotiaalle! Kiitos kun jaksat kirjoittaa!
  Oppikirja näyttää tutulta!!!

  VastaaPoista
 18. Onnea kolmevuotiaalle blogille ja bloginpitäjälle! Ihania kuvia kirjassa. Siitä saisi vaikka mitä: viirin, kollaasitaulun, onnittelukortteja, pöydän tai hyllyn päällystäminen. Tai vessan seinän tapetiksi. Mutta ei kai tuota raaskisi kuitenkaan leikellä...

  VastaaPoista
 19. Myöhästyneet blogisynttärionnittelut! Oi miten nostalgisia kirjoja :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...