lauantai 31. tammikuuta 2015

Leijuvaa... ja kivimuurahainen

Opiston tilkkukurssilla tämän vuoden ensimmäinen työ on leijuvien tilkkublokkien teko ja ope esitteli meille muutaman vaihtoehdon ja itse valitsin tämän mallin. Tässä on nyt ensimmäiset kymmenen blokkia tehtynä ja kaikkiaan peittoon tulee kolmekymmentä kappaletta. Blokin koko on 18x18 cm.
Edellisessä postauksessa oleva keskeneräinen tilkkupinta on nyt valmis ja tulihan siitä ompelukoneen peitto kuten muutama kommentoija oikein arvasi:) Eihän se kovin paljon kerkiä olla siinä ompelukoneen päällä, mutta kiva se on siihen aina päälle laittaa ja ainakin on käsintehty suoja, eikä sellainen muovinen hökötys joka on ompelukoneen oma kotelo, jota ei voi laittaa koneen päälle kun siinä on työpöytä tai kirjontalaite kiinni, joten ajattelin tehdä tämän peiton viime syksynä, kun kirjoin nuo kirjontakuvat. Teko hieman viivätyi sairastelun takia, mutta nyt se on tehty!
Tämä on tälläinen extra helppo malli eli suora kappale ja solmiamisnauhat molemmilla sivuilla.
 Taustakankaaksi laitoin joskus ostamieni Tildakankaiden loput.
 Välissä on ohut vanu ja vaalea farkkukankaan pala, joka oli juuri sopivan kokoinen tähän, tikkasin nämä kaikki yhteen. Tildakankaan ompelin taustalle ensin pussiin, käänsin ja tikkasin reunasta. Muuten en taustakangasta tikannut kiinni päälliseen. Tästä tuli aika jämäkkä johtuen tikkauksesta ja farkkukankaasta.
Etupihallamme asustelee kivimuurahainen ja se ressukka on jäänyt aivan lumen alle!
Isännän kivimuurahainen.
Viikolla Tilkkuilo haastoi kiertokirjeen jatkajaksi ja teen siitä postauksen myöhemmin, siinä oli jonkun verran tekstiä mietittävänä...

Kiitos kommenteista!

Iloista sunnuntaita ja helmikuuta kaikille!

12 kommenttia:

 1. Pehmeä ompelukoneen päällinen on tosi näppärä juttu. Teit siitä vielä noin hauskan. Omani on boheemimpi, eli kasasin sen tikkausharjoitustilkuista ja siinä on umpipäädyt.

  VastaaPoista
 2. Tuo leijuvat blokit on kiinnostava, kiva nähdä mitä tulee! Sievä suoja ompelukoneelle.

  VastaaPoista
 3. Nuo varjotyöt ovat kokeilulistalla - hienon näköinen! Samoin ompelukoneesi on saanut arvoisensa peitteen :)

  VastaaPoista
 4. Hienosti leijuu! Murkku kurkkii, joko se kevät alkaisi tulla. Täällä ei ole kyllä kevään elkeitä, lunta on tullut puolitoista päivää yhtä soittoa.

  VastaaPoista
 5. Sinun leijuvassa työssä on mahtavat värit ja blokit näyttää todella leijuvan. Ihana peitto ompelukoneelle, kyllä rakkaalla ompelukoneystävällä täytyy hyvä suoja olla !!!

  VastaaPoista
 6. Tulossa upea peitto! Hyvin leijuvia ovat nuo blokit. Ompelukoneen suojus on kaunis. Nuo värit ovat ihania ja tikkaus hyvännäköistä.

  VastaaPoista
 7. Hei minullakin on juuri suunnitteilla leijuvia ruutuja:)! Pinterestistä katsoin mallia.
  Juu, hienon suojan sait koneellesi - ehkä se siihen vähän joskus ehtii:)
  Mainio muurahainen - en ole ennen nähnytkään!

  VastaaPoista
 8. Hienot blokit. Ompelukoneen huppu on kätevä ja kivan värinen.

  VastaaPoista
 9. Ompelukoneen peitto on niin nätti ja kätevä. Uusi leijuvakin näyttää oikein komealta, värit on tosi mieleeni. Ihana murkku pihakoristeeksi.

  VastaaPoista
 10. Hyvänen aika, leijuviakin ja todellakin näyttivät siltä! Itse en saa aikaiseksi maassa pysyviäkään. Murkku on hyvä, miten noi jalat on kiinnitetty kiveen??

  VastaaPoista
 11. Ompelukoneesi on saanut kauniin peiton, Leijuvat neliöt malli on kiva ja olet valinnut siihen hyvät värit. Toivottavasti muurahainen saa pian jalkansa esiin lumen alta.

  VastaaPoista
 12. Kaunis ompelukoneen suojus, kyllä sen alla kelpaa koneen "asua" :) Aika kiva leijuvat neliöt.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...