lauantai 18. lokakuuta 2014

Ja kirjonta jatkuu ompelukoneella...

Tämän syksyn aikana olen käynyt Opistolla lyhykurssilla "Kuvia netistä kirjontakoneelle" ja kaikki kuvat jotka tässä nyt näette ovat ilmaisia kuvia netistä eri osoitteista, joita saimme kurssin opettajalta Päiviltä. Kirjontakuviahan voi ostaa netistä ja osa kuvista on erittäin halpoja, mutta kalliita kokoelmiakin löytyy. Omaan ompelukoneeseeni tuli ostettaessa aika paljon kirjontakuvia, joista olen muutamaa jo käyttänytkin aiemmin töissäni, mutta ruokahalu kasvaa tehdessä...
Tämän kuvan koko on n. 16 x 12,5 cm.
Iki-ihania ruusuja:)
Ruusut oli tarkoitus kuvan mukaan tehdä lehti vihreällä värillä ja kukka punaisella, mutta käytin vain yhden väristä lankaa. Ompelukoneeni näyttö on mustavalkoinen ja joudun katsomaan kuvan värit tietokoneelta, mutta ei se haittaa, koska kuvissa on yleensä aika hyvin laitettu käytettävät värit numerojärjestyksessä millä mikin osa kirjotaan ja eihän sitä välttämättä ole aina juuri sitä väriä lankaa käytettävissä mitä kuvassa on, joten tässäkin voi käyttää luovuutta ja vähän leikkiä väreillä.
Tässä ompelukone työssä, mutta en uskalla jättää konetta yksin raksuttamaan, kun silloin yleensä lanka takkuaa tai alalanka loppuu... tai jotain muuta ei mukavaa häslingiä sattuu.
Aikaa näissä kirjontakuvien tekemisessä menee yllättävän kauan kaikkine langanvaihtoineen, mutta kuitenkin tässä ylläolevan kankaan kuvat kirjoin tänään illalla ja aikaa käytin n. neljä tuntia, no osa ajasta meni kuvien katselemiseen netistä, mutta keskellä olevan ompelukone kuvan kirjomiseen menee yli tunti. Hauskaa puuhaa välillä tehdä tälläistäkin. Netistä löytyy paljon kivoja kuvia, joita voi käyttää, usein niissä kuitenkin on rajoituksena, että saa viikossa ladata kolme ilmaista kuvaa, mutta kun on useampi nettiosoite josta voi ladata viikon aikana saa aika monta kuvaa kirjottavaksi... Enpä nyt tiedä mihin tämän käytän, mutta ehkäpä aikanaan löytyy jostain tekemästäni työstä, luulen.
Kirjoin edellisenä viikonloppuna kesällä tekemäni tyynynpäälliset siihen vaiheeseen, että voin ommella niihin takaosan ja saan nämäkin "harjoituskappaleet" pois keskeneräisistä.
Olen jopa saanut neljä nuppupeittoa myös vaiheeseen: odottamassa tikkausta. Ehkäpä seuraavassa postauksessa on jo valmiita töitäkin näytillä, eikä vain keskeneräisiä ja kokeiluja:)

Kiitos vierailustasi blogissani ja kommenteista, toivottavasti viihdyit seurassani!

Hauskaa lokakuista viikonloppua!


14 kommenttia:

 1. Voi että on upeita !
  Minua niin kiinnostaa tuollainen kone, mutta..... osaisiko vanha enää tuollaista käyttää ???
  En ole moista edes livenä nähnyt :)

  Oikein mukavaa pian alkavaa viikkoa ♥

  VastaaPoista
 2. Bellissimi ricami, anch'io ho una macchina che ricama ma ancora non l'ho lai utilizzata per questo scopo, ha molti ricami in memoria e prima o poi dovrò cominciare, ti abbraccio dall' Italia e ti auguro una buona domenica, Assunta!!

  VastaaPoista
 3. Kivoje kirjontoja. En ostanut kirjontalaitetta koneeseeni, mutta tykkäisin sellaisesta, jos se toimisi Applen kanssa. Nyt täytyy kirjoa vapaasti.

  VastaaPoista
 4. Ihania kirjontoja. Tuollainen laite koneessa olisi kyllä kiva, mutta nyt on tyydyttävä vain vanhan koneen tikkeihin.

  VastaaPoista
 5. Tuo pieni ompelukone tykötarpeineen on niin söötti!

  VastaaPoista
 6. Oikein kivoja kirjontoja, ompelukonekuvio olisi mukava jossain työssä. Onko se netistä ilmaiseksi ladattavissa? Mikäli on voisitko laittaa linkin... ;D Minäkin kirjoin muutaman kukkasen pitkästä aikaa...

  VastaaPoista
 7. Taitava kone ja koneenkäyttäjä :) Kauniita kirjontoja. Ei synny minun koneella :(

  VastaaPoista
 8. Aivan ihania kuvia. Tuo kirjonta on kyllä niin kivaa hommaa, vaikka minun koneeni tekee vain 10x10cm kuvia niin tykkään niistä. Haluaisitko vähän vihjaista kuviolinkeistä?

  VastaaPoista
 9. Aaaah, olen vuosikaudet haaleillut kirjontakoneesta. Todennut, että hankinta turhaa, koska en tule toimeen saumurinikaan kanssa...
  Ihania ovat nuo kirjom ukset, niistä saa upeita yksituiskohtia tilkkutöihin.

  VastaaPoista
 10. Ah kuinka kaunista ja ne ruusut.......!!!!!!!!

  VastaaPoista
 11. Hauska kuva tuo ompelukone ja lintu. Ei taivu minun kone tuollaiseen. Ruusu on kaunis ihan yksivärisenäkin.

  VastaaPoista
 12. Ihania ovat sun kirjontakuvasi. Itsekin olen jotain kirjonut, mutta kyllä siinäkin jokin kurssi olisi hyvä. Välillä onnistuu ja välillä krymppää.;)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...