lauantai 9. elokuuta 2014

Kirjoja ja nimpparikortti

Viime sunnuntaina oli tulevan kolmasluokkalaisen nimipäivä ja tein nimpparikortin Tampereen messuilta ostetusta silityskuviosta, vähän vain koristelin. 
Leikkimökki on ollut ahkerassa käytössä kun tyttären pojat ovat käyneet meillä ja kovasti  on keitetty taas, varsinkin tyttären nuorempi on innokas hiekkakokkauksia tekemään ja niitä sitten maistellaan!
Viime viikolla on Vaasanseudulla myrskynyt ja satanut kovasti kovien ukkosten kera, mutta ei ole oikein kovia vahinkoja sattunut meidän kylällä, lähellä asuvalta naapurilta oli puu kaatunut, mutta ei ollut tullut mitään suurta vahinkoa onneksi!
Tyttäreltä lainasin "VMSoma koppa" blogin pitäjän Virpi Marjaana Siiran kirjoittaman ympyrän virkkaukseen liittyvän kirjan katseltavaksi ja selattavaksi. Tykkäsin kirjasta, vaikka en virkkaakaan enää, nuorempana virkkasin aika paljon, mutta tämä on tuoreella, vähän ravistelevalla tavalla kuvattu ja kirjoitettu kirja ympyröillä virkatuista töistä, virkistävää! Työt ovat vanhalla tekniikalla tehtyjä virkkauksia, mutta uudella tavalla toteutettuja ja tekijänsä näköisiä. Kirja erottuu muista virkkauskirjoista mielestäni ainulaatuisen värityksen, kuvien ja kauniiden töiden vuoksi.
Tämän kirjan ostin tyttären kautta Juju kirjakerhosta ja tämän on kirjoittanut Wilhelmiina Halme, "Kaunista kirjontaa"  ja "Wilhelmiina`s Home" blogin pitäjä. Wilhelmiinan`s Home blogi on tällä hetkellä kiinni. Kirjassa on tilkkutöitä, kirjontaa ja kankaasta tehtyjä sisustustekstiilejä, kaunista ja tunnelmallista. Kuvat ovat kauniita ja työohjeet selkeitä, ainakin minä ymmärrän ne hyvin. Mukana on myös kaavapaperi malleissa oleviin applikointikuvioihin. Kaunis ja ihanan romanttinen kirja, olen tehnyt aikaisemmin Wilhelmiinan ohjeilla Lippuviirit tyttären pojille. 
Loman jälkeen on mennyt viikko töissä ja loma on enää vain kaukainen muisto, mutta aina tulee uusia lomia ja kesiä, joten eiköhän tässä taas valmistuta odottelemaan syksyä ja vähän viileämpiä ilmoja.
Tänään aurinko paistoi ja välillä vähän satoikin, mutta terassilla oli ihanan lämmintä ja aurinkoista!

Tilkkutyöt ovat olleet hieman kesälomalla, mutta kyllä tästä taas virkistyy, kun ilmat viilenevät ja illat pimenevät:)

Kiitos ihanista kommenteista ja tervetuloa uudestaan vierailulle!

Mukavaa viikonloppua!5 kommenttia:

 1. Minulla on myös nuo molemmat kirjat , ihan mielenkiintoisia molemmat. Aurinkoisia päiviä sinulle.

  VastaaPoista
 2. Kaikki kaunis ON käsin tehty, olen täysin samaa mieltä. Kirjaa en olekaan nähnyt, varmana kiva.

  VastaaPoista
 3. Nea on saanut kauniin kortin. Olen selaillut Virpi Siiran kirjan, en erityisemmin innostunut ohjeista, mutta katselukirjana ihan hieno.Tuota toista kirjaa pitää metsästää kirjastosta. Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanan kortin olet tehnyt Nealle, ei taatusti samanlaista löydy :)
  Kukas sitä nyt helteellä jaksaa ommella, mutta, pian taas innostut !
  Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 5. Kiva kun liityit lukijakseni :) Mukavat sivut sinullakin ja kiva, kortteja! Liitynpä minäkin joukkoon.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...