torstai 27. maaliskuuta 2014

Tehtyä tuli ja taas on vuosi kulunut.

Aika on mennyt haastetyön parissa ja tuli hieman hoppu, mutta eilen ompelin viimeiset pistot ja valmista tuli, joten nyt pääsee taas kesken olevien töiden pariin ja niidenkin kanssa tulee kiirus, kun opiston kevätnäyttelyyn on enää kuukausi aikaa! No, mutta nou hätä ja uutta vain putkeen, joten kerkesin jatkaa tätä viime viikolla aloittamaani blokkia hieman eteenpäin, on samasta FQ:n lehdestä kun Vippuri blokkikin.
Opistolla tilattiin leikkuuviivaimia kimpassa ja tilasin myös uuden ison viivaimen (keltaiset merkit), edellinen vanha viivain on ostettu vuonna 97-98, kun olen tilkkuilut aloittanut ja siinä on jo reuna niin kulunut, että ensimmäinen sentti ei pidä enää paikkansa toisella puolella, vaan on pitänut käyttää toista reunaa leikatessa. Onneksi tämä ei ollut ainoa leikkuuviivaimeni, ei olisi tullut muuten mikään soiro suorana!
Innostuin kokeilemaan vapaakirjontaa viikonloppuna ja kaksi päällimmäistä on tehty ompelukoneen jatkopöydän mukana tulleen vapaakirjonta härpäkkeen (lue apuväline) kanssa ja tuo kirjavalle tilkkupinnalle tehty kirjonta on ilman sitä tehty. Selvästi huomaa, että työn jäljessä ja tikissä oli suuri ero myös nurjaltapuolelta ja kirjonnan ompeluvauhtia oli helpompi säädellä härpäkkeen kanssa, joten apuväline lunasti paikkansa, vaikka ensin luulin sitä ihan turhaksi härpäkkeeksi, mutta tulen käyttämään jatkossa varmasti, kun teen vapaakirjontaa. Nämä minun vapaakirjonnat eivät ole mitään tarkkaa, kunhan vähän harjoittelen ja kokeilen, mutta näitä on ihan kiva tehdä ja ainahan jotain oppii kun harjoittelee ja kokeilee.
Synttäreitäkin vietettiin viime viikonloppuna ja taasen ollaan yhtä vuotta vanhempi!
 Virkatut kukat narsissikukkaruukussa ovat tyttäreni tekemät!
Valkoisia tulppaaneja ja tokaluokkalaisen mummilleen valitsema orkidea, upea! 
Tuleva perjantai-ilta ja lauantaipäivä kuluvat indigovärjäyskurssilla, joten ei kerkiä paljon ompelukoneelle, mutta toivottavasti sunnuntaina ehtii jotain tekemään ja saan valmistakin aikaan.

Tilkkupäiville menijöille mukavaa ja tilkullista viikonloppua!

Kiva kun käyt ja kiitos kommenteista!

Mukavaa viikonloppua!

11 kommenttia:

 1. Auguri per il tuo compleanno allora!!Baci!!

  VastaaPoista
 2. Hyvää myöhästynyttä syntymäpäivää. Ihanan ja herkullisen näköinen kakku :)

  VastaaPoista
 3. Synttäri Onnittelut minultakin. Kiva on kokeilla vapaata konekirjontaakin... Minulla olisi myös muutama työ odottelemassa vp. kirjontaa. Kunhan tässä saa nuo kerhotouhut pois päiväjärjestyksestä ;)

  VastaaPoista
 4. Myöhästyneet onnittelut, minä vietän tulevana viikonloppuna omiani.
  Ihania töitä, ja upeat sävyt tuossa ekassa ♥

  VastaaPoista
 5. Synttärionnittelut! Tikkauksesi näyttävät hienolta samoin kuin nuo ompelemasi blokit. Hyvää kurssiviikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Onnittelut! Kivan näköinen työ.

  VastaaPoista
 7. Onnittelut synttärien ja haastetyön valmistumisesta !!

  VastaaPoista
 8. Tilkulliset synttärionnittelut! Ihania, keväisiä kukkia, virkatuista alkaviin - kukat tuovat kevätmielen!

  VastaaPoista
 9. Onnea vanhenemiselle! Kokemusta kaikki vuodet! Kauniit kukat sait! Mielenkiintoinen uusi työsi. Vapaatikkaukset ja yleensäkin konetikkaukset ovat minulle niiiin vaikeita. Harjottelua tarvittais, mutta tikkaan niin mielelläni käsin.

  VastaaPoista
 10. Synttärionnittelut jälkikäteen, herkullinen täytekakku ja upeita kukkia. Mahtavia "hyrrä" blokkeja sinulla työn alla mitä kivaa niistä on tulossa? Minullakin on tuommoinen keltainen viivoitin, muuten hyvä mutta liukas, eli kannattaa hankkia sille silikoni "tassut" jarruiksi. Toivottavasti teillä on mukava viikonloppukurssi ja että saamme blogisassi nähdä tuotoksia värjätyistä kankaista.

  VastaaPoista
 11. Synttärionnittelut! itse myös vanhenin vuodella perjantaina, kauniita kukkia sait. Minä sain kiinanruusun, vaa´an t-paidan tyttäreltä (se oli aika kivaa), yrttiruukun siemeinineen, munakellon mm.. Se on niin kivaa, kun lapset tulevat ja sisko. Ei nillä lahjoilla niin väliä, mutta tuntuu se ihanalta, kun ovat ajatelleet, mitä tarttee. Tosi kauniita nuo sun työsi, kuten aina. Hyviä vuosia eteenpäin.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...