lauantai 27. heinäkuuta 2013

Röllipuku, tilkkulasange ja matonpesua.

Blogikin on ollut hetken aikaa kesälomalla, aika kuluu niin äkkiä, mutta tässä muutama kesäloman tapahtumia. Tyttäreni poikien, tyttären ja tulevan tokaluokkalaisen kanssa kävimme Wanhassa markissa Ylistarossa kuten viime kesänäkin ja nyt pääsimme vanhaa tupaakin katsomaan.
Eikös ole hieno kukko!
Kalkkuna oli loukannut toisen jalkansa ja nilkutti sillä urhollisesti eteenpäin.
Tulevan tokaluokkalaisen kanssa kävimme varastossa katselemassa jos löytäisimme jotain kivaa uutta leikkeihin ja löytyihän sieltä hänen isälleen tekemäni Röllipuku. Kun tein tämän poikani oli jotakuinkin saman ikäinen kun tyttärensä tällä hetkellä. Puku on sopivan kokoinen ja se oli loppupäivän päällä leikkiessä. Tehty säkkikankaasta ja erivärisiä paikkoja siellä täällä ja tietysti puvussa on peikon häntäkin. 
Löysimme myös kaikki muutakin mukavaa, legoja, fabulan legoja yms. ja tämän tyttäreni vanhan penaalin. Olemme asuneet tässä talossa kohta 31 vuotta, ja kun edellisestä varaston karsinta siivouksesta on jo jonkin aikaa, niin tavaraa on kaikki paikat täynnä, pitäisi pikkuhiljaa tyhjenellä, tarvitsisi siirtolavan.
Löysimme myös tämän tyttäreni kouluaikana tekemän penaalin
Pojan koulussa puuveistotunneilla tekemän purjeveneen, joka on vähän jäänyt kesken, mutta kovasti se käy leikeissä siitä huolimatta. Purjetta vailla, jos saisin sen tehtyä jonain puhdeiltana.
Ommellakin kerkesimme ja tein tulevalle tokaluokkalaiselle kortin, johon hän valitsi kuvan ja värit.
 
Mattojakin tuli pestyä.
 
Forssan reissulla kesäkuussa ostamistani kahdesta kangasrullasta tein lasangetekniikalla tilkkupinnan, joka ei ole edennyt tästä vaiheesta mihinkään. Tehty Tilkkulehden 1/2012 ja Hannelen ohjeilla. Laitoin joka toisen suikaleen vaaleansävyisen suikaleen ja joka toisen tummansävyisen suikaleen ja tulos oli yllätys itsellenikin, mielestäni tuli ihan kivan näköinen. Hannelen ohje oli hyvä ja mikään liitoskohta ei tullut kohdakkain, tämä oli helppo ja nopea tapa tehdä tilkkupeiton pinta, kokoa tällä on nyt 157 x 154 cm ja suikaleita jäi vielä 2 ja puoli kappaletta, jotka laitan jompaan kumpaan päähän, että saan vielä vähän pituutta tälle peitolle. Tarkoitus olisi laittaa pieni 1 cm kaitale punavihreäsävyistä kankasta tuohon reunaan ja sitten 6 cm levyinen vihreä kaitale reunimmaiseksi, mutta katsotaan nyt miten tästä jatkan...

Kaikkea kivaa tuli puuhailtua loman aikana,  tulisi aika pitkä postaus jos kaikkia luettelisin, mutta tämän kesän loma oli kivan ja ihanan rauhallisen rentouttava! Puuhailimme kaikkea kivaa leppoisaan ja rauhalliseen tahtiin.Töissäkin olen ollut jo viikon ja tämän kesän loma on haikea muisto vain, mutta nyt nautitaan loppukesän lämpimistä päivistä. Täällä oli tänään iltapäivällä todella lämmintä ( 27 astetta) ja pesin loput matot, pian pääsee marjapuskiakin tyhjäämään, tänä vuonna kaikki valmistuvat hieman aikaisemmin kun muina vuosina lämpimän alkukesän ansiosta.

Lämmin kiitos kommenteista ja nauttikaa lämpimistä kesäpäivistä!

Hyvää viikonloppua!
Posted by Picasa

7 kommenttia:

 1. On tuo kuvio vaan hieno tuossa peitossa! :)

  VastaaPoista
 2. Upeita aarteita löysitte! Tuosta vohvelikankaasta tulee niin kouluajat mieleen.
  Mukavannäköistä tilkkupintaa... Hyviä viikonlopun rippeitä myös sinulle:)

  VastaaPoista
 3. Liekö Suomen koulujen puutyötunneilla tehty laivoja saman mallin mukaan, kun meiltäkin löytyy tuollainen! Tilkkulasagnesi on todella onnistunut!

  VastaaPoista
 4. Kivoja muistoja löytyy kätköistä. Minäkin olen säästänyt lasten tekemiä käsitöitä ja piirustuksia. Tavaraa on kertynyt aikalailla....

  VastaaPoista
 5. Upea lasagne ja niin hyvät värit, vihreää tottakai!!!!!! Mukavaa että olet nauttinut kesälomasta

  VastaaPoista
 6. Mukavaa lomaohjelmaa sinulla on ollutkin - ja lomaseuraa! :o)
  Ei mitään siirtolavaa, kirpparille mieluummin! Itsellä taas pöytä, ja siitä saa kummasti virtaa nurkkien koluamiseen! :o)

  VastaaPoista
 7. Hauska että ohjeestani oli apua. Tuo lopputulos on todella onnistunut, ja osoittaa, että tekniikka toimii vähemmilläkin väreillä.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...