maanantai 8. huhtikuuta 2013

Pussukoita... ja käsityölaatikko

Viime aikoina en ole oikein saanut mitään aikaiseksi on ollut kaikenlaista muuta hommaa ja käden takia olen ollut vähän halutonkin ja olen vain lepuuttanut sitä, mutta nyt sitten sain tehtyä kaksi pussukkaa! Selailin lauantaina tilkkukirjoja ja tämä tuli vastaan ja päätin kokeilla tehdä, olen jo aikaisemmin katsellut sillä silmällä tätä pussukkaa.
Malli oli aika helppo tehdä, vaikka ensin luulin sitä vaikeammaksi, en ole tälläisellä mallilla ennen tehnytkään, mutta ensimmäisessä isommassa pussukassa kangas on FQ mustavalkoista ja punamustaa, tilkkupäiviltä ostettuja molemmat. Välissä on ohut vanu ja vuori, ja tein tämän ensimmäisen pussukan kahdesta palasta, pohjassa on sauma. Malli  ja ohje löytyvät kirjasta Lise Bergene "Suuria ja pieniä tilkkutöitä" sivulta 33 "pehmeä ompelutarvikepussi" en tiedä teinkö ihan ohjeen mukaisesti, mutta olkoon sitten oma versio siitä. Koko on L 22 cm x K 11 cm pussukan leveys pohjasta 11 cm.
 

Tämän pienemmän  pussukkan kangas on myös tilkkupäiviltä ostettua tänä vuonna ja omppukangas on niin söpöä, että minun piti heti tehdä siitä jotain, ostin samaa kangasta myös vihreänä. Tämän pussukan tein yhtenä palana ja hieman oli vetoketjun kiinnityksessä mietittävä miten sen saa toiselta puolelta nätisti ommeltua, mutta onnistuin kuitenkin jotenkin sen saamaan siedettävän hyvin paikoilleen.Onneksi oli tälläinen päälle ommeltava vetoketju, jota olen säilönyt aika kauan ja nyt se löysi paikkansa!

Pussukassa on myös vuori ja ommel joka yhdistää sivussa kaikki kappaleet yhteen, kankaita on neljä+ vanu kaksi kappaletta yhteensä kuusi ja vielä sauman "leivonta kangas (kuten Liljan opetti) eli millä sauma peitetään nätisti piiloon, näkyy tuossa pussukan sisäkuvassa molemilla puolilla.Ommellaan käsin kiinni taittamisen jälkeen.Tämän pussukan koko on L 16 cm x K 7 cm ja pussukan leveys pohjasta 7 cm
Lauanataina kävimme isännän kanssa Ohlssonilla pattereita ostamassa ja kuinka ollakaan siellä huomioni kiinnitti laatikko pino, jossa oli kannessa jotain kuvia, no tutkailin pinoa jonkin aikaa ja siinä oli vain mustia laatikoita, mutta sitten isäntä näki tämän valkoisen ja kun nostin sen siitä esiin, niin kannessa oli käsitöihin liittyviä kuvia ja minunhan piti saada tämä, sisällä on pienempiä laatikoita, joihin saa kaikenlaista pientä tavaraa. Minulla on sisäinen tarve kaikenlaisiin rasioihin ja laatikoihin. Maksoi 15 euroa, oli vähän tyyris, mutta saatava oli! 


Hyvää alkanutta viikkoa!
Posted by Picasa

9 kommenttia:

 1. Kivat pussukat. Ne Lise Bergenin kirjat ovat kivoja. Tilasin joskus sellaisen kirjasarjan, jossa tuli muutama hänen tilkkukirjansa... Ompelukuvioinen laatikko on varmasti tarpeellinen ;)

  VastaaPoista
 2. Taas niin kaunista , käytännöllistä ja siistiä työtä.
  Olet taitava.
  Mukavaa viikonjatkoa ♥

  VastaaPoista
 3. Kauniit pussukat olet tehnyt. Nuohan ovatkin ihan kivan näköisiä nuo FQ-kankaat. Kun näin ne ensimmäisen kerran, ei sytyttänyt yhtään, mutta nyt kylläkin. Säilytyslaatikko näyttää myös oikein käyttökelpoiselta.

  VastaaPoista
 4. Kivan malliset pussukat!Pitänee kaivella tuo kirja jostain esille katsottavaksi. Tuo rasiahan on ihan välttämätön!

  VastaaPoista
 5. Kauniit pussukat - täytyy kaivaa jossain kohtaa tuo kirja esiin, sillä tuo pussukkamalli on kiva, yhden aikanaan tein tyttärelle penaaliksi. Ja tuo laatikko on ihana, en yhtään ihmettele, että lähti kaupasta mukaasi ;)

  VastaaPoista
 6. Kivoja pussukoita ja erityisesti ilahdutti FQ-kankaasta tehty pussi. Minäkin ostin sydän kangasta, mutta se ei ole vielä muokkautunut miksikään. Tuollainen
  käsityölaatikko on aivan ehdoton.

  VastaaPoista
 7. Tyylikkäitä pussukoita ja se erikoisvetskari oli piste ii:n päällä pienemmässä pussukassa. Ja hienosti olit "leiponutkin" he he!!!!!

  VastaaPoista
 8. Kauniita pussukoita. Samanlaisen kotelon tarvitsisin minäkin kynille ja tusseille. Täytyykin etsiä kirjastosta tuo kirja.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...