tiistai 6. maaliskuuta 2012

Kukkaroita

Eilen oli opistolla tilkkuilta ja ope näytti miten tehdään näitä suujousikukkaroita. Päätin kokeilla heti kun ohjeet ovat tuoreessa muistissa ettei unohdu ja vielä tänään olin vapaalla.
 
Tässä ensimmäisessä tuli tuo suujousen päälletulevan kankaan pituus vaakasuunna liian pitkä, opella oli varmaan pitempi suujousi, tämä oli 9,2 cm tai sitten käänsi liian vähän sisälle tuossa reunassa.
Seuraavassa lyhensin tuota suujousen päälle tulevaa kangasta n. 1,5 cm ja siitä tuli kyllä parempi.
 
En ollut vieläkään tyytyväinen, joten tein iltapäivällä vielä yhden kukkaron, siihen tein jo hieman tuotekehittelyä. Siitä tuli mielestäni kyllä aika hieno ja nyt suujousen kangas on sopivan pituinen jousen kanssa.

Tässä vielä yhteiskuva kaikista kukkaroista. Näitä kyllä tehdään lisää pitää vain ostaa lisää suujousia. Oli yllätävän helppo tehdä, luulin paljon vaikeammaksi, kun olen näitä kuvista katsonut.
 
Kun kaivelin vasaraa, (tarvitiin suujousen naulan kiinni lyömiseen) niin löysin tämän vanhan käsityöpussin ja heti tuli nostalginen tunne! Siitä kun tämä on tehty on todella kauan....! Joskus alaasteella vuonna viis!
Siihen on kaatunut mustettakin harmi! Hieno muistutus kuitenkin siitä,että joskus on kirjoitettu mustetäytekynällä kaunokirjoitusta. Enää en osaa kaunokirjoitusta,(sääli pitäis opetella kokonaan uusiksi) kun jossain vaiheessa se muuttui tekstaukseksi ja tänään vain oman nimen kirjoitan kaunolla.
Kauniita kevätpäiviä kaikille!
Posted by Picasa

8 kommenttia:

 1. Tuotekehitys kyllä kannatti. Pussi on siistin näköinen ja kivasta kankaasta tehty:)

  VastaaPoista
 2. Kaunis pussukkakangas tuo ruusuinen. Ihana vanha kässypussi.Nostalgisia muistoja kaunokirjoituksesta, siitä tykkäsin ;D

  VastaaPoista
 3. Hienoja pusseja. Ihana tuo käsityöpussi

  VastaaPoista
 4. Kivoja kukkaroita! Voisiko tuosta kässäpussista hyödyntää puhtaat osat johonkin muuhun työhön? On niin kaunis ja muistoja herättävä, että on harmi, jos jää käyttämättä tahran takia.

  VastaaPoista
 5. Moi!
  Kukkarot ovat todella onnistuneet ja se viimeinen kivasti muotoiltu. Sain Sannalta yhden lukon, mutten ole vielä saanut ommeltua, nyt sain kyllä inspiraatiota nähtyäni sinun upeat versiot.

  VastaaPoista
 6. Söpöjä kukkaroita1 Itse en ole vielä koskaan kokeillut suujousta ja sen toimivuutta... pitänee joskus kokeilla ;) Käsityöpussi on tosi kiva, itsellänikin se on vielä tallessa (vuodelta kaks) ja jopa käytössä! Raahaan siinä aina sukankudinta mukanani kyläreissuille.

  VastaaPoista
 7. Kivoja pussukoita. Minä pääsen harjoittelemaan samantyylisiä pussukoita ensi vkuussa omalla opistollani, mutta niihin laitetaan kaupasta ostetusta rullamitasta (metallisesta) sulkija. Odotan mielenkiinnolla kuinka saan oman pussini onnistumaan :)

  Maritta, Blokkisiskot

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...