keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Tilkkureppu

Tästä pellavarepusta blogini on saanut nimensä, ei ole oma mallini vaan reppukurssilla joskus 2000-2004 tehty, en muista enää vuotta ja paperissa missä on tämä ohje, niin ei ole vuosilukua. Kurssin pitäjä oli Pietarsaaresta.
Tikkasin käsin kantit, remmit, pohjan ja takaosan, muut osat on kiinnitetty kyllä koneella. Tässä on kiinnitetty päällinen, vanu ja vuori toisiinsa yhtäaikaa saaden aikaan kuusi kaistaa, jotka on kiinnitetty toisiinsa kapealla kaistaleella jossa ei ole vuoria. Sen jälkeen on ommeltu pohja, vuori, läppä ja remmit. Viimeisenä on ommeltu reiät tai lyöty metallireiät repun suun nauhaan kiristämiseksi ja läppää varten nappi.
Laitoin nämä kuvat tänne siksi,että aion pellavanrepun osalta korjata nuo remmit, kun niissä ei ole tarpeeksi pituutta selässä pidettäväksi. Olen tätä kyllä muutaman kerran käyttänytkin, mutta voisi käyttää enemmänkin jos remmit olisivat pidemmät. Laitan samanlaiset kiristäjät kun sinisessäkin on, en tiedä vielä kuinka jatkaisin noita remmejä, mulla ei taida olla tuota samaa pellavaa enää, kuviollisia on vielä. Täytyy varmaan tehdä nuo alaosat remmeihin uusiksi.Sininen reppu
Tämä reppu on ihan esimmäinen jonka tein reppukurssilla, siitä tuli hiukan liian iso, kuinkas sattuikaan arviointi virhe ja tietenkin ajatus siitä, että sinne mahtuu paljon tavaraa! He, He. No nyt se on toiminut lastenlasten lelujen säilytyksessä tosi hyvin. Osa kankaista on itsevärjätty. Tämä reppu on tehty kokonaan koneella ommellen.
Nyt laitan töihini vuosiluvun, että muistan koska olen ne tehnyt, vaikka onhan kamerassakin päiväykset, mutta ainahan ei työt valmistu sinä vuonna kun on aloittanut sitä, voi mennä jostain kumman syystä vähän aikaa? Ufoja löytyy aina kun kaivaa jotain muuta ompeluhuoneen kasoista.


Hyvää keskiviikko iltaa kaikille!
Posted by Picasa

6 kommenttia:

 1. Kyllä on upea reppu !
  Tuollaista voi ylpeänä selässään kantaa !!

  VastaaPoista
 2. Kauniita reppuja. Kiva idea, etenkin tuo erilaisten pellavien käyttäminen suikaleina.

  VastaaPoista
 3. Kaunis reppu,kapeat suikaleet tekevät siitä erikoisen.
  Olen myös joutunut korjaamaan noita crossi vaatteita ja paikannut housuja nahalla,samaa kangasta tuskin on saatavana.Nahkakin on toiminut hyvin ja ei mene pahaksi pesussakaan.

  VastaaPoista
 4. Saiskohan tähän ohjeen jostain tai lähinnä millä saman värisen raidan sais kulkemaan siksakkia eliensin ylös sitten alas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, me ollaan saatu ohje reppukurssilla ja siinä on tehty vain näin. Pinterestissä voi olla ohjeita, tämä reppu koostuu muistaakseni noista kuudesta tilkkupellavakaistasta ja välikaistaleesta, taustakappale on yhtenäisestä kankaasta.

   Poista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...