sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Maton pesua ja järjestelyä😊

Tämän kesän mattokuva😃
Pesin kaikki pestävät matot perjantaina ja onneksi nyt on niin lämmintä, että kaikki matot saa kuivaksi kerralla, eikä tarvitse viedä sisälle kuivumaan.
Monta vuotta on ajatuksissa ollut ja useasti on pitänyt aloittaa, aina on jäänyt, MUTTA tänä kesänä se on aloitettu. Osa tilkkukankaista ovat olleet noissa samoissa koreissa joihin ne järjestän takaisin.
Tilkkukankaat taittelen Elfan korilaatikkoihin, joita minulla on kaksi viiden laatikon tornia ja Ikean  korilaatikoihin joita minulla kolme neljän laatikon tornia. Eiköhän ne niihin mahdu kaikki. En tiedä onko tilkkukankaita niin paljon.😅 Yllä olevassa kuvassa olen taitellut kankaita jo aikamoisen määrän ja kolme keskellä olevaa laatikkoa ovat jo täynnä. Yhdessä laatikossa on kolmessa rivissä taiteltuja kankaita, eivät ole vielä värijärjestyksessä.
Yllä olevassa kuvassa on kankaita jotka olen jakanut tilkkukankaita järjestäessä eli lakanakankaat, marikankaat, tilkkuniput, retrokankaat ja sekalaiset. Näistä laatikoista olen tyhjännyt tilkkukankaat.
Isompia tilkkujämäkankaitakin tulee eteen aikamoinen määrä ja jo yksi laatikko täynnä niitä. Taittelen tilkkukankaat isomman viivaimen (15x60) ja pienemmät pienemmän viivaimen (10x45) avulla.
Yksi laatikko on täynnä lakana-,  ja verhokankaita. Lajittelen paremmin, kun saan pöydän alla olevat viisi 75 litran ja viisi 45 litran laatikkoa tyhjättyä ja lajiteltua. Niissä on vielä osassa tilkkukankaita, värjättyjä kankaista ja batiikkikankaita. Aika paljon minulla on kirppareilta ostettuja kankaita. 
Viime viikolla maalasin roskiskatoksen, aurinko oli jo haalistanut värit. Nyt on taas kun uusi😊
Puutarhassa kukkii
Tänä keväänä ostin uuden kärhön ja vaivainen yksi kukka vasta kukkii ja muutama nuppu on vielä aukeamatta, mutta toivottavasti ensi vuonna kukinta on runsaampaa.


Mukavaa alkavaa viikkoa!
16 kommenttia:

 1. Eilen ja tänään on täälläkin pesty pieniä matonpätkiä sun muuta kun on ollut hyvät kuivatusilmat:) Kankaita näyttää sullakin olevan melkoisest;) Kovan työn olet tehnyt niiden järjestämisessä. Tahtovat vaan mennä sekaisin kun etsii sopivia kulloinkin työn alla olevann projektiin. Viime siivoilun jälkeen olen pyrkinyt laittamaan siististi takaisin oikeille paikoilleen ne joita ei ole kelpuutettu meneillään olevaan työhön. Aina se ei vaan onnistu:)
  Vaahtera reunustaa mukavasti roskiskatostasi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noita kankaita riittää ja totta on, että kun tekee jotain kaikki on taas sekaisin, mutta täytyy nyt yrittää pitää ne järjestyksessä aikaisempaa paremmin:) Ainakin yrittää...
   Vaahtera vaihtaa syksyllä väriä kelta-oranssi-punaiseen. On kitukasvuinen, on ollut tuossa paikassa jo 38 vuotta, eikä kasva isommaksi.

   Poista
 2. Voi hurja, miten paljon kankaita. Minäkin olen lajitellut Marimekot ja muut kotimaiset kankaat erikseen. Tilkkukankaat mahtuvat nykyään kahteen lankakoriin. Itsevärjätyt ja yksiväriset lakanakankaat ovat yhdessä korissa. Mukavaa, kun löytää helposti etsimänsä. Ihania kukkia puutarhassasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankaita on kertynyt vuosien varrella niin paljon, että olen itsekin aivan ihmeissään, että niitä onkin näin paljon! Vaatekankaat ja trikoot ovat vielä toinen juttu:) Sitten kun saan koko varaston järjesteltyä laitan kuvia. Kyllä se on hyvä, kun näkee kaikki värit kerralla ja on helppo valita. Kiitos!

   Poista
 3. Samanlaisia harrastuksia minullakin täällä. Matonpesua ja kankaiden järjestämistä. Noin totaaliseen tuuletukseen en kyllä ole pystynyt! Hyvä kangaskirjasto sinulla on, kyllä sieltä sopii valita työhön jos toiseenkin! Kauniisti kukkii pihallasi. Hieno, intensiivisen sininen kärhönkukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että muutkin tekevät samaa:) Matonpesu on kyllä niin kivaa! No kyllä näistä riittää moneen tilkkutyöhön jos toiseenkiin:) Kiitos Kati.

   Poista
  2. Sepäs olikin mainio taittelutapa! Kokeilin ja tulee niin siististi samankokoisia taitoksia. Kiitos vinkistä!

   Poista
  3. Kiva, että kokeilit, olen jostain youtuben valtavasta tarjonnasta bongannut.

   Poista
 4. Maton pesu on minusta niin terapeuttista puuhaa, että teen sen kesäpuuhista ensimmäisenä. Hyvin kuivuivat alkukesän helteillä. Huh, miten ahkerasti olet järjestellyt kankaita. Sitä puuhaa riittäisi minullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maton pesu on kyllä todellakin terapeuttista ja ehkä nyt kun ei ole enää tuota pakollista päivätyötä, niin ensi keväänä saan pestyä myös heti alkukesästä:) Kesä on kyllä hyvä aika tuuletella kankaita:)

   Poista
 5. Wau, mikä kankaiden aarreaitta! Maltoitko tehdä putkeen, vai yltyikö inspiraatio kankaita lajitellessa sellaisiin mittoihin, että välillä oli pakko päästä tilkkuilemaankin?
  Kesä ja mattopyykki on lyömätön yhdistelmä: ilo, hyöty, huvi ja tunnelma samassa paketissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm...kankaita on kyllä todella paljon, joten näiden järjestely kestää koko loppukesän. Välillä tulee kyllä inspiraatio, mutta huoh! ompeluhuone on niin sekaisin, että en mahdu siellä tekemään mitään:-D Täytyy nyt vain malttaa ja sitten kun mahtuu niin päästää tilkkuilu inspiraatio päälle!
   Matonpesu kuuluu kyllä kesään ja nuo mainitsemasi asiat:)

   Poista
 6. Tulee hieno järjestys, vaivannäkö kannattaa. Puutarhasi on kaunis ja rehevä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon, että järjestys pysyisikin jatkossa, koska edellinen järjestys ei ollut kyllä mitenkään hyväksi havaittu ja tässä oikeastaan tulee selville, miten paljon sitä kangasta oikein onkaan tullut kerättyä vuosien varrella😬 Kiitos Saija

   Poista
 7. Ihanaa kesää. Menee vaan niin nopeesti että minäkään en ole ehtinyt postailla enkä juurikaan avata koko konetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika kuluu kyllä todellakin nopeasti kohta ollaan jo elokuussa:)

   Poista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...