sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Kolmioita vaihteeksi:)

Jäätelökesä-peitto sai vanun ja vuorin. Tämän peiton ompelin vuorin kanssa pussiin, joten ei reunakaitaletta. Tikkauksen kanssa on aina sama ongelma ja minulla näytttää jäävän aina peitot tähän vaiheeseen muhimaan, kun en tiedä miten tikkaan, enkä uskalla edes kokeilla, ettei tarvitse purkaa tai peitto menee pilalle:) 
Pitäis tietysti vain rohkeasti aloittaa, kyllä työ tekijäänsä opettaa ja neuvoo:)
No, mutta sitten asiasta toiseen, olen jo pitkään ajatellut tehdä pelkistä kolmioista peiton ja kankaiksi valikoitui nämä pari vuotta marinoidut Amy Butlerin ja Modan kankaat. 
Teen kolmiot Hex N More viivaimella nyt tällä kertaa, kun haluan peiton isoista kolmioista.
 Leikkasin jo jonkin verran paloja ja nyt ei muuta kun ompelukone laulamaan! Olen suunnitellut noiden kolmiosoirojen väliin valkoisen kaitaleen, katsotaan nyt laitanko vai en. Valkoisia 25x25 cm paloja ei ole kuin 20 kpl:tta, joten joudun tekemään osaan valkoisista kolmioista sauman, mutta loppupeleissä se ei varmasti haittaa. Modan kaitalerulla on samaa kangasta, joten siksi voi olla, että joudun käyttämään sitä työn koon säätämiseen. Katsotaan nyt miten iso tämän kokoisista paloista tulee. Kuvassa olevien palojen järjestys ei ehkä ole lopullinen, mutta tämä näyttää aika kivalta.
Viime viikolla posti toi kirjekuoren ja arpajaisvoiton Töölön Tilkkupajan- blogissa!
Aivan ihastuttava Island Batik / Desert Rose 5" pakkaus. Tykkään oikein kovasti!
 Värit ovat herkulliset.
Tilkkukaverilta Sannalta sain luumuja ja omenoita ja ne on nyt höyrystetty mehuksi ja pakastettu talven varalle. Tyrnimehuakin on pakkasessa ja vähänkös oli hyvää! Nyt on pakkaset täynnä, vähän vielä puolukoita mahtuu.
Viime viikko oli muutenkin jännä viikko, kun luette syyskuun Suuri Käsityölehteä tiedätte miksi:) Vähänkö jännitti!

Oikein lämpimät kiitokset kommenteista😊

Syksyistä viikkoa kaikille!

16 kommenttia:

  1. Kivan näköistä tilkkupintaa. Hienon arpajaisvoiton sait, kaunis kangas. Meillä on ollut jälleen luumuja ja omenoita yli oman tarpeen. Mukava juttu sinusta siinä lehdessä. ;D

    VastaaPoista
  2. Tuleva kolmiotyösi näyttää raikkaalta ja kankaiden järjestys kauniilta. Samoja kankaita taitaa löytyä minunkin laatikostani;)
    Onnea arpajaisvoitostasi:)

    VastaaPoista
  3. Ihana kolmiotyö tulossa ja niin herkulliset kankaat! Onnea arpajaisvoitosta, oli kyllä kiva pakkaus.
    Mun pitää käydä kaupassa ja vilaista sitä lehtijuttua kun minulle ei tule Käsityölehteä

    VastaaPoista
  4. Viime viikolla oli puhe noista kolmiosta eikös.
    Ole hyvä luumuista ja ompuista niitä oli yli omien. ..
    Kaunis kangas nippu;)
    T.Sanna-Susanne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin juteltiin ja nyt ajattelin aloittaa, ajatus on jo muhinut pitkään päässä ja kaikenlaisia malleja olen hakenut:) Tämä on kyllä ihan oma malli, vaikka viitteitä on otettu monista peitoista:)Kiitos Sanna-Susanne.

      Poista
  5. Työssäsi valkoiset kolmiot tekevät pinnasta ehjän. Kiva kokonaisuus. Onnittelut kangasvoitosta. Niistä syntyy käsissäsi taas jotain kaunista. Huomasin sinusta kertovan jutun heti viime viikolla, kun Suuri käsityölehti saapui. Itsekin pääsin lehteen: Kotiliesi käsityöt -lehdessä Lukijan idea palstalla. Palkinnoksi sain kolme kerää Duo-lankaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helena:) Pitääpä käydä katsomassa tuo juttu seuraavan kerran, kun menen kauppaan, kiva kun lähettivät jotain. Itse sain käsityölehtiä muutaman kappaleen.

      Poista
  6. Kolmioita olen minäkin ajatellut paljon, kun mökillä olen katsellut ensimmäisiin peittoihini kuuluvaa kolmioista tehtyä peittoa. Ihanat värit sinun suunnitelmassa. Niin raikasta! Onnittelut voitosta, ihania kankaita voitit.

    VastaaPoista
  7. Kyllä se tikkausinspiraatio tulee, kunhan vähän kypsyttelet asiaa. Kolmiosuunnitelmasi näyttää kivalta. Kauniin kangaspaketin olet voittanut, onnittelut siitä.

    VastaaPoista
  8. Hienoja kolmioita! Onnea voitosta, batiikit on niiiin mukavia! Täytyykin tiirailla käsityölehteä seuraavalla kauppareissulla...

    VastaaPoista
  9. Jäätelökesä on sitten hieno! Ja onnea arpajaisvoitosta.

    VastaaPoista
  10. Jätskipeitto on tosi kiva ja muutakin kaunista on tulossa!

    VastaaPoista
  11. Voi, en ole vielä ostanut syysk Suuri käsityölehteä, pitääkin ensi tilassa hakea!! Olen tutkaillut itseäni, että voisinko joskus kokelilla tilkkupeiton tekoa, mutta löydän heti äkkiä kyllästymisen tunteen ja hätäisyyteni. Koneella ompelu ei ole koskaan ollut vahva lajini, se on virkkuukoukku ja puikot, vahva ja vaha, noh, ainakin sellainen, joita osaan. Mittaaminen ja samansuuristen palojen saanti itselläni ei ole todellakaan itsestään selvyys (ei edes virkkauksessakaan), Kauniita töitä olet tehnyt, kertakaikkiaan

    VastaaPoista
  12. Ciao a te! Grazie mille per essere passata dal mio blog! Sono tornata a salutarti, è passato un po' di tempo dall' ultima volta. Un bacione a te! A presto! Assunta

    VastaaPoista
  13. Nuo kolmiot on tosi kivoja, kauniit värit. Jäätelökesä on aina herkullinen.

    VastaaPoista
  14. Tykkään noista vihreäsävyisistä kankaista, hienoja!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...