maanantai 8. helmikuuta 2016

Kurssikuulumisia...

Viikonloppuna lauantaina oli Lilianin Lappeklipp laukkukurssi ja kaikki olivat niin ahkeria ja kuului iloinen puheensorina, päivä kului nopeasti... liian nopeasti:) 
Tällä kertaa saimme ompelutarvikesalkun ohjeet ja kaavat.
Nämä kankaat valikoituivat oman ompelutarvikesalkun värimaailmaksi.
Kansikappaleiksi valikoitui värikäs puna-vihreä-keltainen kangas.
Vuorikankaaksi valitsin punatekstillisen kankaan.
Lilianin salkussa on applikaatio "Kaupunki", mutta itse päädyin kuitenkin kirjontakuvioon. Aikaisemmin olen tehnyt tuossa ensimmäisessä kuvassa olevan saman ompelukoneen kuvion, mutta tuo musta tausta ei oikein nyt sopinut tähän, joten päätin tehdä uudet ja tein samalla pienemmän ja isomman kuvion samasta mallista, toinen tulee etukappaleeseen ja toinen takakappaleen päällipuolelle ja muutin hieman väritystä sopivammaksi tähän työhön.
 Kokeilevaa käsityötä-kurssilla teimme Tyvekistä (esim. valkoiset suojahaalarit) silittämällä verkkomaista pintaa, ensin maalattiin pinta jollain acryylimaalin värillä ja kun se oli kuivunut silitettiin lähellä pintaa kuumalla raudalla, jolloin tapahtuu kutistuminen ja toiselle puolelle tulee kuplia ja toiselle puolelle verkkomaista pintaa.
Maalasimme myös liimaharsoa acryylimaalilla ja itse käytin valkoista helmiäismaalia, kun liimaharso on kuivunut silitetään kiinni kankaaseen. Näistä nyt pitäisi jotain keksiä tehdä...
Traktoripeittokin on edennyt hieman ja nyt pitää tehdä toinen peitto samaan pisteeseen, koska silloin tiedän miten ja millä väreillä laitan nuo ylä- ja alareunat (mitä kankaita on vielä jäljellä eli soveltamiseksi menee)
Tuota hanhikaitaletta ei voi laittaa ylä- ja alareunaan (kokeilin, oli liian massiivinen), joten ajattelin laitta jäljelle jäävistä kankaista tuon harmaan kolmion kokoisia pari riviä. Silloin peittosta tulisi sopivan kokoinen.

 Kiitos kommenteista ja tervetuloa Liila lukijaksi:)

Iloista viikonalkua!

14 kommenttia:

 1. Onpa sulla ollut mielenkiintoisia aktiviteetteja. Upeaa päästä mestari Lilianin kurssille. Tyvekiä en ole koskaan nähnytkään. Liimaharsolle maalaamista voisin vaikka kokeilla, koska sitä ja akryylivärejä löytyy kotoa.

  VastaaPoista
 2. Oi jospa pisin saanut olla mukana Lilianin kurssilla!

  VastaaPoista
 3. Kurssit on ihan parhaita!! Hieno salkku on tulossa. Mielenkiintoiselta kuulostaa tuo kokeileva käsityö, kivoja uusia tekniikoita!

  VastaaPoista
 4. Onpas siellä oltu ahkerana :). Vaikka ja mitä tulossa. Tuo kokeileva käsityö on kyllä todella mielenkiintoisen kuuloista ja näköistä!

  VastaaPoista
 5. Onpas sinulla monta jännää projektia työn alla. Traktoripeitto on ihana, pienen pojan unelmapeitto, minunkin pojanpojat tykkäsisi varmaan hiirveesti :o)

  Kiva kokeilla kaikkea "outoa", pitää vain niin kuin kirjoitit löytää niille sopiva paikka mutta tiedän kyllä että Tilkkureppu keksii sen käden käänteessä ja saamme ihailla lopputulosta.

  VastaaPoista
 6. Odotan innolla ompelutarvikelaukun valmistumista. Mielenkiintoisia kokeiluja nuo tyvekit ja liimaharsot. Jotain taidetekstiiliä nyt vaan rustaamaan. Traktoripeiton jatkosuunnitelma kuulostaa hyvältä. Tuollaiset villimmät hanhet ovat kiinnostavia.

  VastaaPoista
 7. Traktoripeitto näyttää jo nyt hyvältä:)

  VastaaPoista
 8. Varmasti kiva kurssi kun katsoo noita hänen omia laukkujaan. Kiva idea myös tuo hanhikuvio reunassa.

  VastaaPoista
 9. Upea ompelutarvikelaukku valmistumassa! Kurssi kuulostaa todella mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
 10. Mielenkiintoinen kurssi on ollut sinulla kassiompelussa. Tuo kokeileva käsityö ja erilaisia tekniikoita on ollut varmaan tosi mielenkiintoinen. Mukavaa nähdä mitä sekin tuo tullessaan.

  VastaaPoista
 11. Kaunis ompelutarvikesalkku valmistumassa. Tuo kokeilevan käsityön kurssi vaikuttaa mukavalta. kiva traktoripeitto hanhireunuksineen.

  VastaaPoista
 12. On aina kivaa, kun ehdin käydä blogillasi. Kiitos kun laitat vinkkiä, laita usein. En kyllä ahkeroi täällä netissä aina!!!

  VastaaPoista
 13. Ompelutarvikesalkusta tulee niin hieno! Kokeilevassa käsityössä tuntuu tulevan monenlaista erikoista vastaan. Traktoripeitto tulee olemaan tärkeä saajalleen!

  VastaaPoista
 14. Ah, kuulostaapa kihelmöivän kivalta kurssilta!
  Malttamattomana odottelen, että esittelet valmiin ompelulaukun!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...