keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Jotain värjättyä ja jotain ommeltua

 Indigovärjätyt kankaat odottavat vielä lopullista pesua, mutta esittelen ne kuitenkin jo nyt. Kuvat on otettu sisällä illalla, joten eivät ole parhaita mahdollisia ja väri ei ole ihan luonnollinen, en ole kerinnyt kuvaamaan päiväsaikaan, mutta näillä nyt mennään:)
 Alimmaiset kaksi burettesilkkiä, aikaisemmin värjätty pinkinväriseksi. Karkeaa pellavakangasta pari seuraavaa ja kaksi vanhaa joskus kirpparilta ostettua pellavaliinaa, joihin käytin taikinaa, mutta ei oikein onnistunut, liinoista tuli siis sinisiä, mutta ei haittaa, kyllä nämä johonkin tulee käytettyä.
 Tässä puuvillakankaita, jossa pohjavärit ovat vaaleaturkoosi, vaaleaharmaa, beesi ja valkoinen.
 Värjätty valkoinen vanha t-paita, puuvillaa. Vanha valkoinen silkkipaita ja joskus 90-luvun loppupuolella värjättyjä silkkihuiveja.
 Nappeja ja kangasnyyttien sitomisessa käytetyt kalastajalangat, täytyy säästää:)
Tietoa indigovärjäyksestä Riihivillan sivuilta. Linkissä puhutaan vain lankojen värjäyksestä, mutta värjäystekniikka on kuitenkin samankaltainen kankaidenkin kanssa, me käytimme 10 litran kattilaa, johon laitoimme 8 litraa vettä ja 50g indigoväriä, 48g soodaa ja 48g hydrosulfiittia (natriumditioniittia). Tässä linkissä kankaiden värjäyksestäkin tietoa. Värjäyksessä kannattaa käyttää kunnollisia muovihanskoja, joista ei mene väri läpi, kertakäyttöiset hanskat eivät kestä.
 Tilkkukurssilla teemme ensimmäisenä työnä ompelijan roskapussin ja sain sunnuntaina tehtyä sen tähän vaiheeseen. Roskapussin päällisen tein jämälaatikon tilkuista. 
Rosakapussin kanteen ja neulatyynyyn käytin yhtä nimipäiväkangasvaihdossa saamaani kangasta, kuka tunnistaa omansa:) Kangas suorastaan pyysi päästä tähän työhön!
Roskapussin kannessa kirjontakuva. 

Lämmin kiitos kommenteista!

Aurinkoista lokakuun alkua!

11 kommenttia:

 1. Vautsi kuinka hienoja kankaita HUOKAUS!!!! Roskapussista tulee tosisöpö!

  VastaaPoista
 2. Hyviä sinisiä, sävyjä joka lähtöön! Nuo värit tulee varmasti käytettyä. Vielä en saa tolkkua tuosta roskiksesta mutta eiköhän se selviä!

  VastaaPoista
 3. Siis niin upeita nuo värjäykset! Värjäyskurssit koulussa oli ihan mun lemppareita, vieläkin välillä katselen värjäyskansiota ihastellen, on ne sävyt ja kuviot vaan niin hienoja :). Kotona en ole innostunut värjäilemään kuin pesukoneessa ja sitäkin tosi harvakseltaan. Onpa mielenkiintoista nähdä, millainen tuosta roskiksesta tulee.

  VastaaPoista
 4. Ihania indigoita! Hankin vastikään kirjan, jossa on erilaisista värjäystekniikoista, mutta ei ole edennyt kokeilun asteelle. Roskiksesta tulee varmaan joku todellinen luomus!

  VastaaPoista
 5. Ihania värjäyksiä. Minullakin olisi jujusta sellainen värjäyskirja ... ja värejä. Kun vaan saiai aikaiseksi

  VastaaPoista
 6. Kauniita värejä tulossa! Ja entäs roskis - mielenkiintoista :)

  VastaaPoista
 7. Itsevärjätyt kankaat ovat kyllä kauniita... tuovat eloa tilkkutöihin!

  VastaaPoista
 8. Upeita värjäyksiä! Itse värjäämällä saa eläviä pintoja, jotka toimivat tilkkutöissä hienosti. Laitathan roskiskuvia lisää, kun se valmistuu.

  VastaaPoista
 9. Miten hienoja kankaita! Tuota on pakko kokeilla, kiitos tosi paljon ohjelinkeistä.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...