lauantai 25. heinäkuuta 2015

Tämäkin peitto...

... on saanut vanun ja taustakankaan ja nyt mietitään miten tikataan.
Kun ei ole niin isoa pöytää mihin mahtuisi pingottamaan taustakankaan, niin eteisen lattiakin käy. Perjantai-illalla harsin kankaat yhteen ja tasasin vähän tuota toista reunaa, turhat leveydet pois. Kyllä oli muuten aikamoista taitelemista lattialla harsiminen, tuli hiukka hiki ja mieleen, että olisiko ollut helpompi tapa tehdä tämäkin, mietin suihkeliimaa tai hakaneuloja siinä tehdessäni, mutta nythän on sitten harsittu:)
Ison Guinean liisat kukkivat terassilla komiasti.
Kuunlilja on kasvanut tänä kesänä todella isoksi.
Kiitos ihanista kommenteista ja tervetuloa Marjo lukijaksi!

Kivaa sunnuntaita!

9 kommenttia:

 1. Kaarevat hakaneulat ovat lattialla kootessa hyvä vaihtoehto. Kotikoneella tikateesa kannattaa harsia koneella mahdollisimman pitkällä tikillä reunat yhteen ja sitten leikata pois noin sentin päästä ylimääräinen vanu ja taustakangas. Silloin koneen kitaan sullottava vähenee. Jos koneessasi on yläsyöttäjä tai ns. walking foot, käytä sitä harsiessasi. Jos tikkaat ojaan suoraa, niin käytä silloinkin noita oivia apuvälineitä.

  VastaaPoista
 2. Vaivalloisin vaihe on nyt onnistuneesti takana ja kaunis peitto jo melkein valmis.

  VastaaPoista
 3. Äh, harsiminen on niiiiin rasittavaa....

  VastaaPoista
 4. Peitostasi tulee mieleeni polkagris-karkit Ruotsissa eli se sellainen mintunmakuinen.

  VastaaPoista
 5. Onpa täällä ihana blogi käsitöitä pullollaan! Täytyypä muistaa lisätä blogisi omalle lukulustalle :)

  VastaaPoista
 6. Tästäkin peitosta tulee kiva! Minä olen siirtynyt lattialta keittiön pöydälle (90 x 200 cm), teippaan taustakankaan siihen poikittain aloittaen keskeltä, neulaan kerrokset yhteen keskikohdasta aloittaen ja kun olen saanut pöydällä olevan osan neulotettua, siirrän kerroksia ja teen kummankin pään kerrallaan. Lopputuloksessa en ole huomannut ainakaan huononemista verrattuna lattialla konttimiseen. Selkä ja polvet kiittävät.

  VastaaPoista
 7. Hieno peitto loppusuoralla!
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Lattialla hikoilen minäkin kerrosten kanssa - se ON raskain homma. No nyt olet taas paremmalla puolella. Puna-valkoinen on niin kauniin raikas!
  Runsaasta ja säännöllisestä kastelusta pitävät kukat ja muut kyllä nyt kukoistaa :)

  VastaaPoista
 9. Kyllä tilkkuilu on raakaa työtä :o) mutta kannattaa hikoilla noin hienon peiton eteen, tulee taas niin upea. Ja kukat sen kun rehottavat teillä, kiitos kuvista, mukavaa katseltavaa!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...