tiistai 26. toukokuuta 2015

Edelleen kokeiluja...

Tämä viikko alkoi kokeiluilla edelleen, tämä ruusu teema on nyt jäänyt mieleen, ehkä kevät sen tekee, kukat kuuluvat minun kevääseen ja kesään. Itselläni ei puutarhassa ole enää muita ruusuja kuin juhannusruusu, joskus niitä on ollut enemmänkin. Nyt sitten tehdään kangasruusuja:)
Työ takaa, tein kaavapaperilla.
Innostuin kokeilemaan paper piecing tekniikkaa, kun näin Tilkkutie blokissa tekniikalla tehdyn hauskan pöllön:) Jotenkin on aina tuntunut, että tämä tekniikka on todella vaikeaa ja olen ollut onnistuneesti aina pois Opiston tunnilta kun tätä on opetettu, joten se on vain jäänyt ja jäänyt, mutta sitten ostin lehden jossa oli ruusun ohje ja innostuin kokeilemaan tätä, ensiksi ihmettelin, että kuinkas tätä paperia sitten käytetään tässä ompelussa ja kääntelin ja vääntelin paperia ja kangasta enkä ymmärtänyt, aikani ihmeteltyäni avuksi tuli myös netti, sieltä löytyi hakusanalla lyhyt video helposta tekotavasta ja sitten tajusin, ahaa;D
 Kokeilussa käytin jäämälaatikossa olevia kankaanpaloja ja kuinkas kävi, tuli paljon pieniä kangaspaloja jämälaatikkoon;D katsokaas kun minä säästän kaiken:) ehkä pitäisi vain kylmästi hävittää, kuten tein silloin kun ompelin vaatteita, ei silloin näin pieniä paloja säästelty, kun niistä ei enää saanut mitään järjellistä tehtyä.
 Huomaan tästä kuvasta, että vasemmanpuolen kulmapala olisi pitänyt tehdä tummalla kankaalla, mutta olkoon nyt näin. Tässä on nyt siten ensimmäinen ikinä tekemäni paper piecing tekniikalla tehty blokki:) Olen ihan ylpeä itsestäni, että onnistuin tekemään tämän ruusun, vaikka ei se nyt niin kaunis olekaan, mutta tekniikka tuli selville:)
 Tilkkutie blokissa Tiinatei kyseli hämyvuokon kukan kuvaa aikaisemmassa postauksessa. Nyt on nuppu auennut:)
Ruusujuuri on niin kaunis, kun sadepisarat koristelevat.

Lämmin kiitos kommenteista!

Mukavaa viikon alkua:)

10 kommenttia:

 1. Paperitekniikkaa on täälläkin tekeillä. Se on mielenkiintoista, mutta silppua tulee aivan poskettomasti. Minä nostan silput ylös ja pudotan paperikoriin ja sanon "Vatautan itseni tästä tilkusta". Sitten välillä otan paperikorista noita paloja ja käytän pistojen testaamiseen, koneen putsaamiseen ja lankanappareina ompelussa. Mitään en niisä valmista. Hämyistä olen kuullut, mutta hämyvuokko oli uusi tuttavuus. Some valistaa :)

  VastaaPoista
 2. Minulla on aina alussa tuossa paper piecingissä hieman mietittävää, mutta sitten se lähtee sujumaan. Voit tehdä ruusupeiton ja mennä sen kansa puuterhaan ihailemaan muuta kukkaloistoa.

  VastaaPoista
 3. Varoitus, paper piecingiin voi jäädä koukkuun! .Minullakin meni aikansa ennen kuin hoksasin miten päin kankaat ja paperit asetellaan. Paljon hukkapaloja tulee minultakin, mutta ehkä taidon kehittyessä oppii myös suunnittelemaan tarkempaan. Kiitos hämyvuokon kuvasta, ihanan hentoinen ja niin kauniin sininen. Ruusujuuri on yksi lempiperennoistani. Kuuden vuoden takaisen muuton jalkeen se ei oikein ole viihtynyt uudella tontilla. Viime syksynä vaihdoin sen paikkaa vielä kerran ja nyt se kasvaa innolla.

  VastaaPoista
 4. Hieno ensimmäinen paper-piecing-kokeilu! Monimutkaisen kuvion sitten valitsitkin. Nyt monta lisää tällaista, niin sinulla on hieno ruusutarhatilkkutyö.

  VastaaPoista
 5. Paper piecing on tosiaankin kivaa ja niiiiin koukuttavaa! Tuo Ruusujuuri onkin kaunis kasvi!

  VastaaPoista
 6. Syytäkin on ylpeyteen: paperiompeluksesi on hieno! Hämyhommista ainoastaan koirien hämyhaukku 101 dalmatialaisesta on tuttu entuudestaan... ;)

  VastaaPoista
 7. Sinulla on taito saada kukkimaan niin kankaat kuin pihamaa.

  VastaaPoista
 8. Paper piecing on valtavan mukavaa! Ja silppua syntyy :)
  Hämyvuokko on oikein soma. Pitääpä katsella puutarhalta ruusujuurta...

  VastaaPoista
 9. Ihana paper piecing malli! Tuosta saa kaunista pintaa... jäitkö koukkuun?;)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...