sunnuntai 28. joulukuuta 2014

"Talvipäivän seisaus"

On se kivaa, kun on saanut tehdä kaikessa rauhassa ja levänneenä ompeluhuoneessa töitä ja kerkiää kokeilemaan uusia juttujakin, kun ei ole niin väsynyt olo koko aikaa päiväntyön takia.
Alla olevat ovat kokeilun tuloksia ja lisää seuraa kun juttu etenee.
 Löysin joulunpyhien aikana nettiä selatessani harpille uutta käyttöä " klik" voi olla ettei tämä ole uutta kenellekään, mutta minulle oli ja sen verran mielenkiintoista, että pitihän sitä kokeilla:) Joten asiaan, harpilla voi tehdä ympyröitä, joo tiedetään, mutta minulle uutta oli se, että sillä voi tehdä ympyröitä kaksi kangasta ompelemalla yhteen ja yllä olevissa ympyröissä käytin tukikuitukangasta alla, josta voi leikata aukon mistä kääntää, ompelu tapahtuu kuitukankaan puolelta ja minä tein nämä ensimmäiset juuri väärinpäin:) ja aivan ensimmäisen vielä niin, että oikeapuoli kankaasta oli ulospäin, joten purkuun ja uudestaan ompeluun, arggg! Mutta muuten oli helppoa ja kivaa. Sitten ompelin kaksi samanlaista kangasta yhteen ja mietin, että mitä näistä nyt sitten teen ja viimein...
 keksin, että teenpä nuppineulatyynyjä, eli nuo kaksi isompaa olen tehnyt harpilla ommellen ympyräksi ja jätin vain pienen kääntöaukon, jonka ompelin täytön jälkeen kiinni käsin.
 Päällä olevan pienen nuppineulatyynyn olen tehnyt muutama vuosi sitten ja siihen kuului pieni neulakirja, mutta sen olen antanut tyttärelleni ja en löytänyt kuvaa siitä, ainakaan tältä tietokoneelta, siitä on kuva vanhassa tietokoneessani. Yritän joskus katsella sen tai otan uuden kuvan.
 Päällä oleva pienin on 8 cm,  seuraava 13 cm alin 18 cm.
Kun ostin harpin siinä tuli mukana pari paininjalkaa ja toista kokeilin nyt, ompelin siksakin avulla pyörehköä hamppunauhaa villakankaalle, ne ei oikein onnistunut, mutta sitten kokeilin ommella puuvillakankaalle ohutta littanaa nauhaa ja se onnistui paremmin, alku ja loppu vain vaatii harjoittelua vielä. Tein väleihin ompelukoneella kirjontaa. Tämä päätyy pussukkaan:)
Jotenkin vain teki mieli vielä jotain tehdä ja (huom! ei keskeneräisiä huoh!) no sitten löysin tämän värjätyn kankaanpalan ja jämäkangaslaatikosta neulatyynystä (13 cm) jääneitä palasia ja tein harpilla kaksi ympyrää lisää, no siitä syntyi kaksi mukialustaa jotka isäntä nimesi "Talvipäivän seisaus"
 Applikoin osat kiinni päällikankaaseen.
 Kaikki kerrokset kiinnitin toisiinsa vapaatikkauksella.
 Tälläisiä lehtiä en ole ennen muistaakseni tehnyt ja nyt sitten vain lähdin liikkeelle ja
 kumman hyvin se onnistui, olin itsekin ihan yllättänyt. 
 Nurja puoli on samasta kankaasta kun etupuolen harpilla tehty ympyrä.
Koko on 27 x 36 cm eli ovat aika isoja mukialustoja, melkein tabletti kokoa.
Kaikki ompelukset yhteiskuvassa vielä.

Kiitos kommenteista!

Iloista loppuvuotta!

9 kommenttia:

 1. Voi sinua taas !
  Kivoja pullukoita neulatyynyjä, noista ei neulat tule läpi.
  Ihania tikkauksia .
  Aina täällä saa ihailla teoksiasi.

  VastaaPoista
 2. Kivoja kokeiluja, harppi on monikäyttöinen apuväline :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos harppilinkistä ja vinkeistä! Omani on ollut tosi vähällä käytöllä, jos näistä kivoista töistäsi innostuisin ja alkaisin tikata rinkuloita minäkin. Mukinaluset on tosi hauskat, aurinkohan noissa paistaa, vaikka Talvipäivän seisauksia ovatkin.

  VastaaPoista
 4. Kivoja juttuja. Välillä on ihan mukava päästää mielikuvitus valloilleen ja tehdä jotain hauskaa. Hienoja lehtiä vapaatikkauksessasi.

  VastaaPoista
 5. Houkuttelevan näköiset neulatyynyt!

  VastaaPoista
 6. Selailin juuri viikonloppuna kuvia samaisista neulatyynyistä :) Ovat kyllä söpöjä. Vielä en päässyt tekemiseen asti. Taitavaa vapaatikkausta!

  VastaaPoista
 7. Mahtavan hienot mukinalustat! Piristävät värit ja taitavaa työskentelyä. Linkki on tosi kiinnostava. Harppia minulla ei vielä ole mutta ehkä senkin aika vielä tulee.

  VastaaPoista
 8. Hienoja neulatyynyjä ja tuossa isoimmassa onkin kokoa ihan mukavasti. Mukinaluset ovat kauniit, pirteän väriset ja taidokkaat tikkaukset. Pitääkin herättää harppi esiin vuosikymmenen unesta.

  VastaaPoista
 9. Tosi hauskaa leikittelyä! Tuli niin kaunista tulosta!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...