lauantai 8. marraskuuta 2014

Ompelua... ja edelleen kirjontaa...

Kolmasluokkalainen oli yökylässä ja jo aikaisemmin oli pyytänyt tekemään Monster High (ei ole kuvassa oleva nukke) nukelle tyynyn ja peiton, joten kun hän näki kirjontakuvia, niin nämä tulivat nyt käyttöön.
Kolmasluokkalainen on tänä syksynä suorittanut koulussa ompelukoneen "ajokortin", joten nyt mumminkin ompelukoneella voi harjoitella ompelua ja hyvin se sujui mahdollisimman hitaalla pistovauhdilla, onneksi näissä uusissa koneissa saa säätää ompeluvauhtia. Tyynyn ompelu menossa ja minä ompelin sitten peiton hänen valitsemallaan kankaalla, langalla ja koristelulla. Tyttö oli aivan innoissaan ja olisi tehnyt vaikka kuinka monta, mutta meillä loppui aika kesken, ja jatkamme toisella ajalla ja kerralla.
Löysinpä tälläisen applikoitavan leppäkertun, mutta siivet jäi applikoimatta:) en ole ennen tehnyt tälläisiä kirjontakuvia joita applikoidaan samalla. Kasvoissa jäi pieni raita ompelematta, johtuu siitä, että alalanka loppui ja jouduin palaamaan pistoissa hiukan taaksepäin eikä se osunut oikein kohdilleen. Punaista kangasta jäi hieman kasvojen oikeaan reunaan, kun en tiennyt mihin kohtaan kangas pitää appikoidessa laittaa, mutta harjoitushan tekee mestarin, eikös -:) Kuva on aika iso kooltaan eli 16x15 cm. Tämä olisi kiva esim. peitossa erivärisenä useampi.
 Tämänkin löysin ja oli niin vangitseva, että pitihän se tehdä!
 Viime viikolla kävin kirppiksellä ja ostin tälläisen sabluunan hinta oli 0,40 senttiä. Kuvat sinänsä ei ole niin kauniita, mutta näistä voisi käyttää jotain osaa erikseen jossain työssä.
Ajattelin ensin kun tämän ostin, että kangastusseilla voi piirtää kuvat ja sitten kirjoa, mutta katsotaan nyt tulevatko sabluunan kuvat käyttöön jossain.

Kiitos kivoista kommenteista!

Kivaa lauantai-iltaa:)

9 kommenttia:

 1. Kaunista tulee ja ihana että harrastus siirtyy myös pienille

  VastaaPoista
 2. Oikein kivat kuviot. Aplikointikuviot ovat tosi mukavia tehdä, tarkkana saa kyllä olla kankaan laiton kanssa :D Ihanaa, että ompeluharrastus siirtyy innokkaille lapsenlapsille.

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo leppäkerttu applikointikuva. Minullakin taitaa olla muutama tuollainen kirjontakuvio, en vain ole niitä kokeillut. Täytyykin kokeilla. Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
 4. Upeaa, että teet yhdessä lapsenlapsen kanssa. Tuolla tavoi osaaminen siirtyy polvelta toiselle. Käytit hauskasti ompelukuviot hyödyksi. Sabluuna on aika erikoinen. Noita sydämiä on helppo käyttää, mutta onkohan nuo naamat tarkoitettu jonkun kangasnuken naamoiksi? Hinta ei ollut paha.

  VastaaPoista
 5. Kivoja töitä olette puuhailleet lapsenlapsen kanssa.Oppimisen ja onnistumisen ilo on ollut varmaan mahtava nuorella neidillä. Ihania applikointeja.

  VastaaPoista
 6. Ihania juttuja teitte. Nuo kirjonnat on niin nättejä!

  VastaaPoista
 7. Jo löytyi kirjomuksille paikka! Kauniit vuodevaatteet Monster High-nukelle.

  VastaaPoista
 8. Voi että, miten ihania kuvia. Tuo leppäkerttu on ihan huippu :)
  Minä en varmaan malttaisi edes nukkua, jos tuollainen kone olisi :)
  Mukavaa alkanutta viikkoa

  VastaaPoista
 9. Kyllä on ihana peitto, kelpaa siinä mollan huilailla. Ihania kirjontakuvia.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...