lauantai 18. tammikuuta 2014

Pitsiä ja kiemuraa

Viime lauantaina olin Seinäjoella käymässä ja kävin paikallisessa ompelukoneliikkeessä ja askarteluliikkeessä, mukaan sieltä lähti  kirjontalankoja, pitsiä ja pieni pala kangasta, josta tein sunnuntaina tämän pussukan, varmaan on kaikista nopein kerta kun olen tehnyt ostetuista seuraavana päivänä valmista.
Ostin konekirjontalankoja 11 rullaa ja hinnaksi tuli 3,50 €/kpl, aika halpaa vai mitä!
 Muut ostokset
Tämän leikkurin ostin tänään Ohlssonilta ja maksoi 7,50 € en ole vielä kokeillut.
Olen katsellut näitä kiemuraliinoja eri blogeissa ja ihastellut,joten ei kuin tuumasta toimeen ja kaivoin kankaat jotka olen ostanut viime vuoden tilkkupäivillä, tämä liina piti jo tehdä jouluksi, mutta en kerinnyt tai jaksanut aloittaa sitä, mutta onpa sitten ensijouluksi valmiina kun nyt alkuvuodesta teen.
No, aloitin ihan oikein ohjeiden mukaan, jotka otin Tilkkutaide Eija Kausen blogista ja tein kaitaleista tilkkupinnan ja leikkasin siitä tarvittavat kappaleet, enkä sitten enää katsonut ohjeita ja ompelin kaikki kappaleet kiinni toisiinsa, mutta hupsista, jotenkin liina ei näyttänyt oikeanlaiselta, kuten ylläolevasta kuvasta näet! Kyllähän sitä tälläisen liinan olisi voinut tehdä, mutta kun halusin kiemuraliinan, niin ei kun ratkoja töihin.
Tässä kuvassa on oikeanlainen yhdistelmä leikatuista kappaleista ja ohjeiden mukaisesti yhdistelty, johan alkoi näyttämään oikeanlaiselta kiemuraliinalta! 
Taas oppi tuli kantapään kautta, mutta loppu hyvin kaikki hyvin!  
Ensimmäisistä kaitaleista kootuista tilkkupinnasta ei tullut tarpeeksi pitkä liina ja tein toisenkin, että sain liinasta sopivan pitkän keittiön pöydälle.
Tämä kuva on otettu terassilla ulkona ja tässä on lähinnä oikeaa väriä olevat kankaan sävyt.
Pakkasen tekemä kuorrutus terassin lasien pintaan. Komiaa! 
Täällä on ollut viikonpäivät pakkasta siinä 15 -20 asteen paikeilla. Grrrr!

Kiva kun tykkäsitte edellisessä postauksessa olevasta isännän kameralaukusta, hän on ollut itsekin siihen tyytyväinen, sitä vähän paranneltiin sen verran, että laukun sisäpuolella ollut pehmeäkangas neulottiin kokonaan kiinni, alunperin siinä oli yksi tarrapala siinä keskellä, mutta se hieman lähti mukana aina kun otti kameran sieltä pois, joten ompelin käsin kankaat toisiinsa kiinni, on helppo ratkoa, kun tarvitsee ehkä pestä päällinen.

Mukavaa kun käyt täällä ja jätät kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.

Huomasin muuten, että blogini täytti 2-vuotta 8.1 2014.


Talvista viikonloppua!



17 kommenttia:

  1. Löysin Facebookin Käsityöblogit-ryhmästä tänne. Olen itse tehnyt hyvin samanmallisia pussukoita. Samasta mallista saa hyvin eri tyylisiä tehtyä kuitenkin. Kiitos inspiraatiosta. Ehkä taas kokeilen jotain uudenlaista nauhaa, väriä jne.

    VastaaPoista
  2. Kaunis tilkkupussukka! Jopa sait edullisesti, yhden rullan hinnalla 11 rullaa. Nämä ovat mukavia ylläreitä. Onnitteut 2 vuotiaalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyydän anteeksi, kirjoituksessa oli virhe kirjontalankojen kohdalla, yksi rulla maksoi 3,50 €/kpl, joten en ihan saanut yhden rullan hinnalla kaikkia 11 kpl. Olisikin ollut tosi halpaa-:) olen korjannut tekstiä siltä osin. Kiitos kommentista ja onnitteluista!

      Poista
  3. Sei stata velocissima a realizzare la custodia!! Hai fatto dei buoni acquisti!!
    Ciao e buona domenica a te,Assunta.

    VastaaPoista
  4. Onnittelut 2-vuotiaalle! Minunkin kiemuralleni kävi samoin, ei mennyt kiemuralla, ihan saman virheen tein. Kiemurassasi on ihanat värit, kyllä tuota voi pitää muulloinkin kun jouluna.

    VastaaPoista
  5. Kaunis, upean värinen liina!

    t. Teija

    VastaaPoista
  6. Kaunis pussukka. Minäkin olen tehnyt noita nähtyäni sellaisen aikaisemmin blogissasi. Tein itse asiassa aika montakin... Laskostettu alaosa toimi hyvin myös pienissä vetoketjulaukuissa.

    VastaaPoista
  7. Olet sinä taitava. Upea tuo kassi ja liina. Kivoja ostoksia olet tehnyt, noita nähdään varmasti jatkossa sinun käyttäneen töihisi !

    VastaaPoista
  8. Ihana pitsipussukka. Edullisesti olet kirjontalankoja löytänyt. Onnea 2v. blogille :)

    VastaaPoista
  9. Olen tehnyt monta kiemuraliinaa - tykkään niin siitä mallista. Hieno on Sinun liina!

    VastaaPoista
  10. Onneksi olkoon 2-vuotiaalle. Kivan liinan ja pussukan olet ommellut.

    VastaaPoista
  11. On ollut mukavaa lukea blogiasi nämä kaksi vuotta. Onnea ja kiitos! Pussukka on hieno ja ostoksiasi katsellessa on odotettavissa jatkossakin jotakin kaunista. Liinastasi näyttää tulevan hieno. Minun kiemuraliinan tekele jäi liian lyhyeksi ja keskentekoiseksi.

    VastaaPoista
  12. ONNEA! Aivan ihanan liinan teit ja tuo pussukkakin on niin kiva.

    VastaaPoista
  13. Kaunis pussukka ja liina.
    Onnea 2-vuotiselle blogitaipaleelle.
    Osoitetiedot tallessa, menen postiin, kun pakkaset hieman hellittävät......... :)

    VastaaPoista
  14. Hello
    enjoyed meeting their work
    a hug from Portugal
    Aldora

    VastaaPoista
  15. Hienoja pitsejä ja niiden käyttö! Kiemuraliinassasi on ihanan hehkuvat värit. Onnea 2-vuotiaalle!

    VastaaPoista
  16. Aivan ihana pussukka! Oi mitkä värit! :)
    t. Ulla

    VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...