tiistai 12. marraskuuta 2013

Noppakuutio ja ristipisto

Pussukka vaihde on jäänyt nyt päälle ja tällä kertaa tein punasävyisiä pussukoita. Pussukka on saman kokoinen kun edellisessä postauksessa oleva isompi turkoosi pussukka ja nimeltään "Noppakuutio".

Alla olevan "Ristipisto" pussukan pinta on koottu viime talven punaisista töistä jääneistä paloista ja tikattu ompelukoneen ristipisto koristeompeleilla. Tein pussukan viime lauantaina ja siinä ei ensin ollut tuota lenksua, mutta jotenkin pussukka oli vähän kuin vajaa ja nyt siinä on sitten lenksu! Heti oli parempi.
 

Koneen koristeompeleita kun käyttää, ei aina pisto osu kohdalleen, mutta kokonaisuudessa se ei haittaa. Pussukka on varustettu pienellä sydänlaatalla "Hand made with love" joita ostin tämän vuoden tilkkupäivillä Forssan Kankaisilta.
 

Mitähän sitten, muutama "hys, hys" työkin on tekeillä, mutta nämä sopivat hyvin välitöiksi ja seuraavaksi voisi tehdä vaikka patalappuja, niitä ei ole tullut tehtyäkään, muuta kuin yksi tänä syksynä. Perjantaina matka käy Tampereelle käsityömessuille ja siellä vierähtää koko päivä ja jotain on jo hankintalistalla.

Viime postauksessa Maarit kyseli tilkkumattoon ohjetta, mutta siihen emme ole saaneet paperiohjetta vaan opistolla opettaja on näyttänyt malliksi tekemäänsä mattoa ja ohjeistanut näyttäen kirjontapistojen tekemistä. Matossa olevat läpyskät jokainen saa tehdä minkä kokoiset haluaa ja kankaana yleensä käytetään villakankaita, mutta nykypäivänä voi käyttää myös farkkua. Läpyskan alapuoli voi olla eriväristä, samanväristä, fleeceä tai puuvillakangasta, riippuen siitä mikä on päällikangas, tikkauslankana käy villaan  löyhäkierteiset villalangat,  puuvillaan puuvillalangat. Mielikuvitus on vain rajana tässäkin. Yritän laittaa kuvia sitä mukaan kun työ etenee, jos siitä on apua. Tietysti netistä voisi löytyä jotain ohjetta...?

Lämmin kiitos kommenteista!

Mukavaa loppuviikkoa!

Posted by Picasa

8 kommenttia:

 1. Kaunis noppakangas ja hieno pussukka siitä.

  VastaaPoista
 2. Kivoja pussukoita molemmat. Minä menen myös perjantaina messuille. Saa nähdä mitä ehtii, kun on tullut uusi halli lisää. Messuilta suoraan sitten kokoustamaan viikonlopuksi.

  VastaaPoista
 3. Pussukkavaihteesi tuottaa kauniita pussukoita. Kivat kankaat ja tuo ristipisto-ommel on kiva piriste. Minulla ei mene mikään vaihde päälle, selailen vain mallikirjoja ja -lehtiä.

  VastaaPoista
 4. Jestas kun on kauniita pussukoita:)
  Ristipisto-ommel antaa todellakin kivan lisän.

  VastaaPoista
 5. La connessione fa capricci e non ho la traduzione del post, ma i borselli e la borsa sono meravigliosi, Assunta.

  VastaaPoista
 6. Oi miten kauniita pussukoita! Koneen koristetikit ovat hyvässä käytössä, ne tahtovat usein vain unohtua! Noppakangas on hauskaa.

  VastaaPoista
 7. Voi että on kauniita taas. Ja kyllä niitä hys, hys, töitä monella onkin tähän aikaan tekeillä :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...