lauantai 19. joulukuuta 2015

Joulukuun 19:sta päivä

Jouluun on enää muutama päivä ja tänään on minun vuoroni tehdä postaus fb-käsityöblogin joulukalenteriin. Aloitin aivan toisella työllä, mutta sitten päädyinkin tähän tilkkutyönä tehtävään joulupukkiin. Tästä saa myös kivoja jouluisia patalappuja. Ohje on otettu täältä
Keskusta on 6x6cm ja kaitaleet 2,5 cm. Tee keskustan ympärille hirsimökkitekniikalla ensin valkoisella kaitaleella, punainen, vihreä...
 ja kolme kerrosta punaisella.
 Seuraavasta vaiheesta minulla ei olekaan kuvaa, kun tuli hieman kiire tämän kanssa ja jäi kuvaaminen, mutta merkitse tilkkupinnan nurjalle liidulla tai kynällä nurkasta nurkkaan viiva. Leikkaa tilkkupinnan kokoinen taustakangas ja aseta tilkkupinta ja taustakangas oikeat puolet vastakkain ja ompele tilkkupinnan nurjalle piirretyn viivan molemmilta puolilta saumanvaran etäisyydeltä ja leikkaa sitten viiva myöten kappale kahteen osaan. Linkissä on tähän työvaiheeseen hyvä ohje:)
 Silitä kappaleet auki ja leikkaa ohut vanu, tausta kangas ja nauhapala lenksuksi. Ompele kappaleet oikeat puolet vastakkain ja jätä kääntöaukko. Leikkaa kulmat ja käännä.
Ompele käsin ja käännä joulupukki oikein päin. 
 Samalla kertaa tulee kaksi joulupukkia ja nämä voi vaikka ripustaa joulukuuseen tai pitää pöydällä koristeena. Nämä oli helpot ja nopeat tehdä.

Lämmin kiitos kommenteista!

Edellisiin päiviin fb-käsityöblogin postauksen joulukalenteriin teki Pikku Akan Tilkkuvakka , Megatar ja huomenna on Villa ja Villan vuoro.

Mukavaa joulunodotusta!

15 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeestä, pitää laittaa jemma-nimiseen paikkaan ensi vuotta ajatellen. Tälle joululle en taida enää ehtiä. Tai jos tekisinkin heti joulun jälkeen jo valmiiksi seuraavaa joulua varten ja sitten seuraavan joulun jälkeen löytäisin ne jemma-nimisestä paikasta.

  VastaaPoista
 2. Varsin hauskat pukit. Ensin mietin, että miten noista muka pukin saa, mutta kyllä vain sait.

  VastaaPoista
 3. Onpas näppärä juttu! Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
 4. Onpas kiva ohje! Pitää muistaa tehdä!

  VastaaPoista
 5. Tosi kivoja. Tekis mieli kokeilla.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kivasta ideasta, Hauskat ukot :)

  VastaaPoista
 7. Ylisöpöjä joulupukkeja. Hyvä ohje, kiitos siitä!

  VastaaPoista
 8. Onpa veikeät, näitä voisi ensi vuonna kokeilla! Iloista joulua!

  VastaaPoista
 9. Itsekin katsoin tätä mallia aiemmin, mutta en sitten saanut tehtyä. Nättejä ovat kyllä, veikeitä! :)

  VastaaPoista
 10. Ihana idea! Täytyy lisätä (loputtoman pitkälle) to do-listalleni :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...