tiistai 5. toukokuuta 2015

Toukokuun ensimmäinen...

Tein vielä toisen japanilaisen pidennettävän laukun Mari kankaasta, (en tiedä nimeä) jonka olen ostanut Keskisiltä useita vuosia sitten, tarkoituksena tehdä laukku, ei vain oikein löytynyt mallia, mutta nyt löytyi kankaalle käyttöä:) Ensimmäiset kuvat on otettu sisällä ja loput ulkovalossa.
Tässä näkyy kuinka vetoketjun toinen puoli ommellaan kankaan päälle, olen laittanut kapean heijastin nauhan vetoketjun reunaan. Ei ole välttämätön laittaa mitään.
Vetoketjun toinen puoli ommeellaan taskukappaleen ympärille, tässä minulla on nuppineulat vielä, mutta kannattaa harsia ja sitten ommella taskun yläreunasta kulmaan asti vetoketju kiinni taskuun ja sitten koko tasku kiinni laukkukappaleeseen, jolloin samalla kiinnittyy myös vetoketju. Tietysti voi ommella vetoketjun ensin taskuun ja sitten tasku laukkukappaleeseen jos haluaa.
Laitoin myös toiselle puolelle taskun.
Tässä tasku ommeltu kiinni laukkukappaleeseen, sitten ompelin sivun ja pohjan kiinni ja yläreunan kaitale ja kannattimet. Minulla sattui tässä laukussa pieni laskuvirhe, kun levensin laukkua muutaman sentin, niin se ei ihan sopinutkaan taskun kanssa yksi yhteen, joten hieman purettiin ja leikattiin uusi tasku, sekä tehtiin ongelman ratkaisu mietintää, että miten nyt eteenpäin, vaan yön yli nukuttua ongelma oli ratkaistu ja kaikki hyvin loppu hyvin.
Tässä laukku valmiina.
Tähän laukkuun en tehnyt nauhakujaa yläreunaan, laitoin pienen lipareen, jossa tarrapala ja toisen tarrapalan laitoin taskunsuuhun, joten saan laukun kiinni ja samalla tuon taskun. Kannattimet ovat mustaa nauhaa, jonka neuloin tuosta kiinnipito osasta kaksikerroin, on helpompi pitää kädessä.
 Sisältä ylimääräinen kangas menee näin kun laukku on lyhennetty. Tähän laukkuun en laittanut vuoria, koska kangas on tukevaa markiisin tyyppistä laukkukangasta.
 Tein vielä loppukankaasta pienen pussukan, jossa voi kuljetella pikkutavaroita.
 Laitoin kuvauksen jälkeen vielä vetoketjun päähän narun, että on helpompi avata.
 Nyt on laukkuja kaksinkappalein, kelpaa kevään ja kesän tulla, vaikka eihän niitä koskaan liikaa ole:) Hyvä asia tässä on, että olen saanut kaksi vanhempaa kankaanpalaa kulutettua loppuun, sinisestä  jäi vain pieniä soiroja ja tästä sen verran, että saisi yhden pienen pussukan tehtyä.

Kiitos kommenteista ja tervetuloa Johanna K lukijaksi.

Kivaa viikkoa kaikille!

9 kommenttia:

 1. Hieno kassi. Onneksi kangasta riitti pussukkaankin.

  VastaaPoista
 2. Kauniista kankaasta tulee kaunis kassi!

  VastaaPoista
 3. Kassi on kaunis ja näyttää kätevältä lisätilan ansiosta. Pussukka on soma, kaunis pari yhdessä.

  VastaaPoista
 4. Tosi kätevä! Ja kangas on kaunista-

  VastaaPoista
 5. Napakka kassi on ja pussukka samaten. Tyylikäs väritys. Onkohan tikkaus tehty vaihtuvavärisellä vai kiilteleekö vaan muuten "salamavalojen" loisteessa?

  VastaaPoista
 6. Hieno tuli tästäkin kassista! (Sen verran taidan olla väsynyt ettei tuo malli ihan kohdannut aivonystöröitäni:) ) Loistava idea laittaa heijastinnauhaa syksyn ja talven pimeille... Kiva kun on pussukka samaa sarjaa:)

  VastaaPoista
 7. Niin nätti kassi ja hieno ideana tuo heijastin.

  VastaaPoista
 8. Marikankaiden ystävänä en voi muuta kuin sanoa että kauniit on! Saattaapa olla että yritän tehdä perässä :)

  VastaaPoista
 9. Sain taas mallitilkkuja nuorelta ystävältäni ja sieltä löytyi nimi sinun kankaallesi: Karhunkukka, Maija Isolan suunnittelema :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...