sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Virkistystä ja kasvivärjäys

Viikolla olimme virkistymässä töistä yhden iltapäivän verran ja kävimme Raippaluodon Svedjehamnissa kävelemässä 4 km luontolenkin ja syömässä Cafe Salteriessä.
Ylämaan karja laiduntaa kesäisin täällä.
 Tämän kukan bongasin sieltä, en tiedä mikä kukka on kyseessä? Kaunis oli ja aika pieni. Näitä kasvoi pienissä rykelmissä ja yksittäin paikkapaikoin alueella.
Näköalatornissa melkein kaikki kävivät ja kehuivat, että oli hienot näköalat:) Itse en käynyt, vasemmanjalan bursiitti on äitiytynä taas tänä keväänä ja hankaloittaa ylösnousemista rappusissa, joten jätin kiltisti väliin nousemisen torniin.

Täällä tietoa reiteistä, jos joku innostuu kiertämään näitä alueita.
 Kahvilan yläkerrassa oli pieni kalastukseen liittyvä museo.
 Paikassa on ollut ennen suolaamo.
 Perjantailtana ja lauantaipäivä olimme tyttäreni kanssa Vaasa Opiston järjestämällä kasvivärjäyskurssilla ja alla on meikäläisen keitoksia. Etualalla on pellavan ja puuvillan puretusta aluna, tanniini ja kidesooda liemessä, vieressä on voikukkaväriliemi kiehumassa.
 Voikukka ja sipulinkuori väriliemet.
 Värjäsin kuusenkerkoilla, sipulinkuorilla, voikukilla ja nokkosilla.
 Tässä sipulinkuorilla värjätyt burettesilkkikankaat ja villamuliinin pala. Villa ja silkki puretetaan ennen värjäystä alunalla. Yllä olevat on värjätty ensin sipulinkuori väriliemessä ja alla olevat ovat värjätty jälkivärjäyksellä, siksi niiden väri on haaleampi.
 Alla olevat kankaat oikealta vasemmalle: kuusenkerkkä, sipulinkuori, voikukka ja nokkonen. Kankaat ovat kolme ensimmäistä burettesilkkiä, yksi villamuliini, yksi puuvilla ja neljä pellavaa.
Värit ovat aika laimeita, mutta näitä voi jatkojalostaa muilla värjäuksillä jos haluaa.
Tyttäreni värjäykset. Hän värjäsi vain villalankoja, niissä värit tulevat paljon voimakkaamin esiin.
 Yhdet synttäritkin on taas vietetty tänä kesänä.
Tein kesän ensimmäisen raparperipiirakan.
 Kiitos kommenteista!

Ompelukset ovat saaneet kiltisti odottaa, tällä viikolla ei ole kerinnyt sinne suuntaan ajatellakaan, on ollut niin paljon muuta tekemistä. Toivottavasti ensiviikolla kerkiää...

Mukavaa kesänalkua!

11 kommenttia:

 1. HIenoja värjäyksiä. Omia suosikkejani ovat jälkiliemissä värjätyt. Neutraaleja sävyjä on niin vaikeaa saada kaupasta, mutta jälkivärjäyksellä tulee hyviä. Harmi, että sinunkin jalkasi estävät torneihin kiipeämisen.

  VastaaPoista
 2. Niin kauniita värejä! Luonnon tuotteilla saa todella kauniita värejä, tuota olisi joskus päästävä kokeilemaan. Toivottavasti jalkasi paranee ja pääset kirmailemaan kunnolla.

  VastaaPoista
 3. Kukka on mielestäni ruohokanukka. Raippaluotoon olis mukava joskus mennä - lossilla mentiin lapsena :) Mielenkiintoisennäköisiä keitoksia! Ei se haittaa vaikka vähän lomailee ompelusta, eihän :)

  VastaaPoista
 4. Vaikuttaa mielenkiintoiselta retkikohteelta! Tuo värjäys on kyllä mukavaa puuhaa. Ihania pehmeitä värejä olette saaneet aikaiseksi :)

  VastaaPoista
 5. Kauniita värejä olette saaneet kankaisiin ja lankoihin. Voikukkia olisi ollut täälläkin pari viikkoa sitten riittävästi värjäykseen. Hyvän matkailumainoksen olet kuvannut, alkoi heti mieli tehdä noihin maisemiin.

  VastaaPoista
 6. Kauniit kankaat olet värjännyt ja tyttäresi langat ovat ihanan maanläheiset. Syntyperäisenä Raippaluotolaisena Svedjehamn ei ehkä ole ensimmäinen valinta kun matkakohdetta mietin, mutta kyllä siellä kaunista on ja varsinkin sinun kuvaamana!

  VastaaPoista
 7. Retkellä on aina mukavaa:) Kauniita värejä luonnosta!!!

  VastaaPoista
 8. Voi että kun on upeita sävyjä noissa teidän värjäyksissä!

  VastaaPoista
 9. Voi että kun on upeita sävyjä noissa teidän värjäyksissä!

  VastaaPoista
 10. Oletpa ehtinyt paljon. Tuo värjäys on niin kivaa ja niin kauniita teitte. Taidanpa mennä kurssille myös. Aivan hienoja värejä saitte.

  VastaaPoista
 11. Hieno reissu! Ylämaan karja on kaunista! Siitä bursiitista...viime vuonna sairastin sitä yhtäjaksoisesti 6 viikkoa. Osta magnesium oil original -öljyä! Apteekista. Ja käytät sitä kylmägeelipussien ja kylmägeelin ohella! Ja jos voit, niin syö buranaa. Kok syv rintaääni

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...