perjantai 18. marraskuuta 2016

Saumuri soikoon...

Tänä syksynä olen käynyt Opistolla myös vaateompelukurssilla ja kurssin tuotoksia alkaa pian olla valmiina ja niistä sitten myöhemmin lisää.
Olen entiseltä ammatiltani koulun käynyt pukuompelija ja vaatteita ommellut todella paljon aikoinaan, mutta nyt on ollut n. 20 vuoden tauko, joten halusin vähän tuntumaa kurssin avulla, hiukan pelotti, jos en enään osaakaan, mutta jostain takaraivosta se vain tulee, vanhasta tottumuksesta, joten ehkä nyt uskaltaa itselleenkin taas tehdä jotain, kun alkuun on päässyt:)

Tänään oli vapapäivä ja ompelin nämä jo viikko sitten aloittamani trikoohousut valmiiksi. Harmaan ja sinisen trikoon olen ostanut jo aikaa sitten, en muista oliko 80-, vai 90- luvulla ja tätä riittää vielä muutamiin housuihin:)
  Mallissa oli leveä kaitele pultuissa. Koko on 134 cm. 
Nämä housut ovat tyttären vanhimmalle pojalle.
 Takatasku on saumuroitu punaisella langalla ympäri, vain taskun yläreuna on käännetty.
 Etutasku on upotettu.
 Lupasin tehdä toisetkin housut, mutta ilman taskuja. Koko edelleen 134 cm.
 Leikkasin ja ompelin housut tänään melkein valmiiksi. 
Pultun kaitale oli hiukan tumma ja katsotaan nyt vaihdanko sen, vai annanko olla?
 Punavalkoinen-peitto jatkaa tikkausvaiheessa...
Olen nyt käyttänyt tikkauskehystä, vaikka pienet työt yleensä tikkaan ilman sitä. Koen tikkauskehyksen hankalaksi ja käsintikkaus ilman kehystä on mielestäni helpompaa. 
Vai onko se vain harjoittelun puutetta?  
Mitä mieltä olette: ehdottomasti sitä mieltä, että kehystä pitää käyttää käsintikkauksessa, vai tikkaatteko ilman sitä?

Mukavaa viikonloppua!

7 kommenttia:

 1. Kehyksen käyttäminen on ihan tottumuskysymys: joku tikkaa kauniisti ilman, toisella syntyy ryppyjä. Langan voi kiristää sopivasti siis ilman kehystäkin. Tykkään kovasti puna-valko-yhdistelmästä.

  VastaaPoista
 2. Ihanat trikoo-housut tyttären pojalle, kiva että olet päässyt vauhtiin vaateompelun kanssa! Minun mielestä kehys on erittäin hyvä apuväline käsintikkaukseen, pysyy kaikki kangaskerrokset paikallaan. Mukavaa viikonvaihdetta sinulle!

  VastaaPoista
 3. Saumuri on kyllä hyvä apulainen, ainakin tri´koon ompelussa. Kivat housut olet tehnyt. Minä en ole koskaan käyttänyt kehystä, en ole kyllä käsin tikannutkaan. Mulle hätähousulle se ei oikein luonnu:)

  VastaaPoista
 4. Vaateompelu on ihan mukavaa. Jospa niitä lastenlapsia siunaantuisi, niin heille ompelisin :) Kaunis työ on tulossa kehyksessäsi.

  VastaaPoista
 5. Lastenvaatteiden ompelu on kivaa! Punavalkoinen työsi näyttää niin ihanalta! Olen tikannut muutamia peittoja käsin ja käyttänyt kiltisti kehystä apuna. Sitä käyttäessä voi olla varma, ettei työhön jää ryttyjä takapuolella.

  VastaaPoista
 6. Kivasti saumuri on soinut. Ja minä onneton myin omani pois viime keväänä tilaa viemästä!

  VastaaPoista
 7. Niin upeasti se vaateompelukin sujuu vuosien tauon jälkeen :). Kauniit punavalkoiset sävyt peitossa, käsin en ole juuri tikkaillut peittoja niin enpä osaa tuosta kehyksen käytöstä sanoa, haavaillut kyllä olen käsin tikkaamisesta, joten ehkä vielä joskus ;)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...