maanantai 14. lokakuuta 2013

Kivaa tekemistä

Viime viikolla flunssan kourissa jo toinen kerta kuukauden sisällä, on vienyt kaikki voimat, joten en ole iltoisin jaksanut juurikaan mitään muuta kun vajota sohvan syliin, mutta lauantaina isäntä meni veneilemään ja kalastelemaan naapurin isännän kanssa ja olin jo niin friskaantunut, että jaksoin ompeluhuoneessa ottaa keskenjääneet ompelukset esille. Viime maanataina opistolla ope opetti tekemään ns. kehykset ruuduille, joten aloitin siitä ja tein yhden patalapun jossa on kehykset. Patalappu ei ole vielä valmis vaan kanttinauha on takaa nuppineuloilla kiinni, ompelen tänäiltana opistolla valmiiksi. Tämä oli ensimmäinen harjoitus ja ei ihan mennyt nappiin, mutta saa jäädä mallikappaleeksi ja sain harjoitella noita kulmiakin tässä samalla.

Tässä on kuva kulman taitosta ennen ompelua, ommellaan oikeat puolet vastakkain tuosta taitoskohdasta.

Ompelun jälkeen leikkaan liiat kankaat pois ja silitän saumanvarat auki. Näin tehden menee hiukan enemmän kangasta, kuin jos ompelet suoraan kaitaleet reunaan, mutta on vaihtoehto kehystämiseen. Tässä alla sitten muut tämän viikolopun ompelukset eli tein toisista ruuduista (keskellä oleva) ja kesällä tekemistäni kirjontakuvista nuppupeiton. Kaikki ovat nyt tikkausta ja reunakantin laittoa vailla.
 Näitä nuppupeittoja on kiva tehdä valmistuvat nopesti ja menevät hyvään tarkoitukseen.

Lämmin kiitos kommenteista edellisiin postauksiin ja kiva kun vierailet täällä!

Iloista maanantaita!
Posted by Picasa

13 kommenttia:

 1. Onneksi flunssasi alkaa hellittää. Tuolla tyylillä tuleekin oikein kauniita kulmia.

  VastaaPoista
 2. Nyt sinulla on taas vauhti päällä, kiva että olet "friskaantunut". Paljon olet saanut tehtyä!!!

  VastaaPoista
 3. Kivan näköisiä ompeluksia olet tehnyt. Messuostoksetkin ovat toki tarpeellisia aina. Täällä meilläpäin messut ovat ensi kuussa.

  VastaaPoista
 4. kateellisena katselen töitäsi...voi kun tietäisit, miten paljon omistan nuppineuloja! Ja voi kun tietäisit, miten vähän tarvitsen niitä. Mutta joku kumma mania mun on niitä ostella, neulatyynyjökin mulla on jokalähtöön. Ja kankaanpalojakin...tiedä vaikka joku kaunis päivä...

  VastaaPoista
 5. Hienothan nuo kulmat on! Ja nuppupeittosi ovat kauniita.:D

  VastaaPoista
 6. Paljon hienoja töitä.
  Minäkin lupasin tehdä parit nuppupeitot...

  VastaaPoista
 7. Noita kulmia ja reunuksia tarttis minunkin harjoitella. Kauniit nuppupeitot. Niitä on tosiaan mukava ommella. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Voi kun kaunista ja niin viimeisen päälle siistiä työtä.

  VastaaPoista
 9. Oi, miten kauniit ja siistit kulmat teet! Pikaista paranemista ♥

  VastaaPoista
 10. Paranemisia! Kivat kuvat sulla - tykkään katsella ja ottaa virikkeitä kaikenlaisista käsitöistä, vaikka itse teen lähinnä koruja :)

  VastaaPoista
 11. Noin saa siistit kulmat. Paranemisia

  VastaaPoista
 12. Kiitos ihanasta kommentistasi, juuri tuollaiset toivotukset lämmittävät mieltäni ♥

  VastaaPoista
 13. Voi kun sinä osaat kirjoittaa niin kauniita sanoja...... olen näköjään viikko sitten kiittänyt samasta asiasta. Mutta kävi niin sydämeen, olet ihana ♥

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...