torstai 26. syyskuuta 2013

Tampere - Vapriikki - Terrakotta-armeija

Teimme isännän kanssa reissun Tampereen Vapriikkiin Kiinan Terrakotta-armeijan näyttelyä katsomaan, matka alkoi aamulla aikaisin ja tässä odotellaan junaa Seinäjoen asemalla kun noin runsas tunti sitten lähdettiin Vaasan asemalta matkaan.

Vapriikkiin matkalla kuljimme sillan yli jossa oli lukkoja ja niissä nimiä ja päiväyksiä, muistaakseni tästä on tullut jossain ohjelmassa, että parit tuovat lukon tänne esim. hääpäivänsä kunniaksi. Jossakin lukossa oli nimet päiväys ja 30 v. Emme laittaneet omaa lukkoa tänne, mutta ehkä seuraavalla kerralla...tai sitten ei, taitaa olla vain paikallinen juttu. Ennen koristeltiin kiveen tai puuhun puumerkit, niin tätä päivää nämä lukot aidassa.
Aivan uskomattomia töitä! Miten paljon aikaa näiden tekemiseen on käytetty! Upeita!

Alla pienoimalli siitä, kuinka työmiehet ovat koonneet Terrakotta-armeijaa pala palalta.

Kenkämuseossa suutarin paja

Äitilläni oli tälläisiä kenkiä kun olin pikkutyttö.

Innovaatio näyttelyssä oli mahtava määrä nappeja kertomassa Sarviksen historiasta
 
 

Vapriikissa oli 11:sta näyttelyä ja kävimme kaikki muut läpi paitsi paperinukkenäyttelyn se jäi vahingossa kun oli niin paljon katsottavaa, näyttelyt olivat mielenkiintoisia ja paljon oli menneestä ajasta kertovaa, joka sinänsä on mielenkiintoista ja opettavaista. Varsinaisesti menimme katsomaan Kiina näyttelyä, koska kesälomalla emme käyneet, vaikka niin suunnittelimme. Haaveena on joskus käydä katsomassa alkuperäisellä paikalla terrakotta-armeijaa ja Kiinan-muuria ja tämä vielä vahvisti haavetta entisestään, ehkä joskus toteutuu, vielä haaveillaan.

Yhtäkään kangaskauppaa en tällä reissulla nähnyt tai en suunnitellukaan näkeväni, kävimme ainostaan Partio-aitassa ja Stockmanilla kiertelemässä ja iltapäiväkahvilla, mutta sää oli mahtava ja kiva reissu tuli tehtyä.


Kirkkaita syyspäiviä!
Posted by Picasa

7 kommenttia:

 1. Herramunjee, olipa hyvä , että muistutit!!
  Miehen kanssa puhuttiin ennen näyttelyn alkua, että se PITÄÄ käydä katsomassa - ja jo olimme koko asian autuaasti unohtaneet! Otetaanpa uudelleen asia esiin...
  Vapriikissa on kivoja näyttelyitä, oivallinen kohde. Ja kangaskauppoja Treella ei juuri olekaan, eli siinä mielessä ei varmaan mitään menettänyt. :o)

  VastaaPoista
 2. Olipa kiva reissu teillä. Täytynee ehtiä myös katsomaan ja samalla pitkästä aikaa Tampereelle.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kivoista kuvista. En ole vielä käynyt näyttelyssä. Vapriikissa kylläkin Muumiot näyttelyn aikana.

  VastaaPoista
 4. Kiva nähdä noita kuvia. Olette te nähneet paljon kivaa ja erikoistakin :)

  VastaaPoista
 5. Teillä oli hyvä ja mielenkiintoinen matka. Voi kun saisi pistää kädet siihen nappikasaan ;))

  VastaaPoista
 6. Ihana reissu! Jo nuo lukotkin ja nappivitriini sai sydämeni aivan intaantumaan! Ihania juttuja, on se hyvä, että on olemassa ihmisiä, jotka pistävät näyttelyitä pystyyn ja keräävät asioita.

  VastaaPoista
 7. Vilken trevlig resa du har gjort! Jag har också planer på att besöka "terrakotta-utställningen". Vackra skor och KNAPPAR!! Ha en trevlig helg!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...