lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kesä, sauna ja sade

Tänään satoi pitkästä aikaa ja kyllä sadetta on odotettukin, jos nyt pääsisi ompelukoneelle. Viimeiset kaksi viikkoa on oltu pihalla ja kuulun niihin ihmisiin jotka eivät kuumalla ilmalla viihdy ompelukoneella tai tee mitään käsitöitä, vaan olemme pihalla ja kaikki aika menee pihalla tai terassilla oleiluun ja pihatöihin. Kun päivätyö on sisällä olemista, niin sitten kesäaikaan illat ja viikonloput ollaan pihalla. Olen joskus miettinyt vieväni ompelukoneen terassin pöydälle, mutta ajatukseksi on vain jäänytkin. Ehkä joskus... kuka tietää. Tänään käytiin ulkosaunassa saunomassa ja laitan uuden kuvan siitä, kun talvella näytti niin pieneltä kun kuvasin terassilta, mutta nyt on kuvattu alapihalla, joten näyttää hieman oikean kokoiselta ja näköiseltä. Laatat saunan edessä olisi tämän kesän yksi työprojekti isännän kanssa, ovat kyllä olleet siinä viime kesänäkin.Saunan edessä on ollut tilapäinen rappunen ja isäntä otti sen pois joten siihen on tulossa pysyvä rappunen tämän kesän aikana
Viime pyhänä oli pojantytär mummilassa yökylässä ja laitettiin lauantaina tuo lehtikuusten alusta täyteen seulapääkiviä, ovat muuten vanhat kaivonrengaat, (toinen on siinä takana ja siinä on kukkia) joita ei kaivettu ylös tai peitetty, vaan täytettiin aikoinaan koirien aitauksista otetulla soralla ja laitoin niihin päällimmäisen kerroksen multaa, siinä oli ennen kukkia ja nyt siirsin ne pois ja putsasin alustan ja laitoin maisemontikankaan kivien alle. Kaivon renkaat ovat hieman jo sammaloituneet ja pitäisi sivellä niihin piimää, että sammaloituisi lisää.
.
 Helteinen ilma on nopeuttanut joidenkin alkukesän kukkivia näilläkin leveysasteilla.
Tarhapioni täydessä kukassa
Syyshortensiassa on jo lehdet hyvällä alulla.
Juhannusruusu on jo näin pitkällä
Marjapuskat kukkivat jo viimeviikolla ja raparperista nypin kukinnot pois eilen.


Edellisenä viikonloppuna terassilla näytti näin aurinkoiselta. Blumat kastelujärjestelmä laitettiin tämän kuvan oton jälkeen, joten kukat voivat hyvin, eikä minun tarvitse huolehtia kastelusta ollenkaan.Tosi hyvä keksintö!

Kiitos kommenteista edelliseen postaukseen!

Kaunista kesäkuun alkua kaikille!

Posted by Picasa


13 kommenttia:

 1. Niin kauniita kesäkuvia! Minulla on Blumath kasvihuoneessa, ja on todellä näppärä apuväline, kastelusta ei ole suurta huolta

  VastaaPoista
 2. Taidat omata myös viherpeukalon : )

  VastaaPoista
 3. Suloinen saunamökki ja ihana kukkaisloisto pihallasi. Lehtikuusi on saanut kauniin rengastuksen.Sinun juhannusruususi taitavat kukkia jo ensi viikolla.

  VastaaPoista
 4. Ihana piha ja tuo sauna. Siellä on varmaan hyvät löylytkin :)

  VastaaPoista
 5. Kivat kesäkuvat. Ihana saunamökki. Aurinkoista kesäkuun alkua sinulle.

  VastaaPoista
 6. Un bellissimo giardino il tuo!!
  I fiori che iniziano a sbocciare sono uno spettacolo e col tempo che stiamo avendo sono un il segno che l'estate è alle porte. Ciao, Assunta

  VastaaPoista
 7. Voi miten kaunista, kertakaikkiaan! Mukavaa kesää sinnekin, nähdään livenä elokuussa, toivottavasti ja sillä välillä täällä!

  VastaaPoista
 8. Ei ole ihme jos tuolla pihalla viihdyt kauniina kesäisinä päivinä!!! Niin viehättävä pihapiiri ja sauna. Kauniita kesäisiä päiviä:)

  VastaaPoista
 9. Hei! Onnittelut arvontavoitosta blogissani! Laitathan minulle osoitteesi, niin palkinto löytää perille. Mukavaa kesää sinulle!!!!!

  VastaaPoista
 10. Ihania kukkia ja kaivonrengas tosi kivan näköinen!!!!!

  VastaaPoista
 11. Paljon on kukkia kyllä siellä viihtyy.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...