torstai 16. toukokuuta 2013

Vanhaa ja nostalgista

Ompelurintamalla ei vieläkään mitään uutta, aika kuluu vain niin nopeasti ja kaikenlaista puuhaa on ollut sisällä ja pihalla, mutta muutama viikko sitten miniäni toi minulle tälläisiä aarteita ja olin aivan haltioissani, laatikoissa oli hänen edesmenneen sukulaisensa käsitöihin liittyvää jäämistöä, jotka hän oli pelastanut varta vasten minulle olisivat menneet muuten kaatopaikalle!
Laatikoissa oli käsintehtyjä pitsejä, vanhoja vaatekaavoja ja vetoketjuja.


Onko tämä lankatukki? Tämäkin oli tuomisissa mukana.
Atsalea kukkii komiasti!
Terassilla on kärpäsloukut jo valmiina, no nämä ovat lähinnä koristeena vain.
Terassin ikkunat ovat vielä sisäpuolelta pesemättä ja se onkin tulevan viikonlopun työrupeama ja muutenkin terassin kalusteiden putsaus. Viime viikon minilomalla isäntä jo suti puuöljyllä pihakalusteet ja ne laitettiin kuivuttuaan pihalle.Tänään oli täälläkin jo lämmintä 22 astetta iltapäivällä ja aurinko helli säteillään, huomiseksi on luvattu vielä lampimämpää! Ihanaa lämpöä näin keväällä, kun mereltä puhaltaa vielä hienoinen kylmä virtaus, ennenkuin lämpiää.

Tervetuloa  Studiodabete lukijaksi.


Lämmintä loppuviikkoa!

Posted by Picasa

9 kommenttia:

 1. Hyvä, etteivät tavarat päätyneet kaatopaikalle. Fiksu miniä, kunpelasti tavarat sinulle. Upeita pitsejä ja noilla vetoketjuilla sulkeutuu monen pussukan suu.
  Äitini nimitti tuota vempelettä vyyhtipuiksi.

  VastaaPoista
 2. Onpa kivoja pitsejä. Lankatukki sanaa en tunne, mutta minulla on neulekoneen lisävarusteena vyyhdinpuut eli tuollainen teline, johon saa lankavyyhdin kerimisen ajaksi ja sitten kerijälaitteella kerin langan neulekoneelle sopivaksi keräksi. Omani on metallia ja lankaa. Tuo puinen on perinteisempi ja kauniimpi.

  VastaaPoista
 3. Upeita pitsejä, hyvä kun säästyi.
  Minulla on tuollaiset kerinpuut ja ne on hyvät. Ei tarvitse ketään pyytää pitelemään vyyhtiä :)

  VastaaPoista
 4. Kivat aarteet olet saanut. Pitsit ovat kauniita. Vyyhdin keritsin on kätevä apulainen. Minulla ne tuli neulekoneen mukana...

  VastaaPoista
 5. Nuo ovat kerinpuut, joiden avulla lanka keritään vyyhdiltä. Vyyhdinpuut ovat vähän toisennäköinen "härveli", jonka avulla lanka siirretään kehruupuolalta vyyhdeksi :)

  VastaaPoista
 6. Ihania aarteita. Pohjanmaalta kotoisin oleva äitini käyttää kerinlehdet-nimitystä. Tosi kätkevät, kun nykyisin myydään taas paljon lakkoja vyyhdeillä.

  VastaaPoista
 7. Kerinpuut vastauksena minultakin.
  Pitsiaarteen sait ja ei taida vähään aikaan olla asiaa vetoketjukauppaan pussukoita varten. Mitähän jännää saat vielä aikaiseksi noiden kaavojen kanssa?

  VastaaPoista
 8. Oi, millaisia aarteita! Mietin vain, miten paljon edesmenneiden kädentaitajien aarteita ihan oikeasti päätyy kaatikselle, kun jälkipolvi ei aina ymmärrä niiden arvoa.

  VastaaPoista
 9. Lakanan pitsit maksoi Wetterhoffilla putiikissa ainakin 20 euroa riippuen leveydestä. Minäkin sain eräältä tuttavalta 5-6 lakanaa missä oli pitsit.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...