lauantai 9. maaliskuuta 2013

Hiirenkorvalla ja oma kuva!

Isäntä kaatoi pariviikkoa sitten pihasta koivun ja laitoin nipun oksia maljakkoon veteen sisälle ja nyt lehdet ovat hiirenkorvalla! Narsissit kukkivat, lehdet hiirenkorvalla ja aurinko paistaa, kyllä kevättää! 

Nyt ei ole ompelurintamalla kokoviikolla tapahtunut oikein mitään, olen hieman ollut saamaton! Laitan tähän peitot jotka olen tehnyt tyttäreni molemille pojille jo aikaisemmin, ennen tämän blogin aloitusta. Kuopukselle tein pöllöpeiton, kankaat olen ostanut Tilkkutexistä kesälomareissulla 2011. Tein peiton samana kesänä.  Kankaat riittivät naftisti peittoon.

Peitto on koneella tikattu ja tietysti kaksipuolinen! Ihan ei tikkaukset nurjallapuolella menneet kohdakkain, mutta ei se nyt kuitenkaan haitannut ja peitto on ollut kovassa käytössä pojalla.

Tämän pussuka on tehty farkkukankaasta ja kokeilin koneeni koristeompeleita siihen, muistaakseni tämä pussukka meni Vaasan tilkkupäivien kiltojen arvontavoitoksi.

Tämä taasen on omakuva, jonka jokainen killan jäsen teki tilkkupäiville tehtyyn seinävaatteeseen, missä on killan nimi ja vuosiluku milloin kilta on perustettu. Olen tehnyt pellavasta pohjan muistaakseni koko oli 20x20 cm ja reunoja kiertää pellavapitsi, keskellä on kirpparilta löydetty pieni käsintehty liina ja liinan keskellä on myös kirpparilta löydetty vanha lankanappi, kuten tuossa yhdessä nurkassakin, missä on solvylle koneella tehty punainen sydän vähän niinkuin piilossa pitsin alla! Tämä syntyi hetken mielijohteesta, enkä tiedä kuvastaako se minua ollenkaan, mutta pidän luonnonmateriaaleista, vaikka nuo yo-yot eivät ole puuvillaa!

Tämä peitto on tehty tyttären esikoiselle ja nuo vaaleammat raidat peitossa ovat 1939 vuoden miesten paita- kangas näyttepaloista, olen ostanut joskus kauan sitten kasan niitä Laihialta Tilkkutäkki nimisestä liikkeestä.

Peitto on myös kaksipuoleinen ja tikattu käsin kaksisäikeisellä muliinilangalla isoja bussinkuvia, eivät näy tässä oikein hyvin, reunakaitaleen kiinnitin myös muliinilangalla. On vieläkin käytössä päiväpeittona.

Kohta pitää tehdä kuopukselle isompi peitto kun pinnasänky vaihtuu isommaksi. Tekemistä riittää ja hyvä niin.  Tänään pitäisi jatkaa viime viikonloppuna aloitettuja nuppupeittoja ja vähän muutakin kesken olevaa!

PS. Siilinjärven Tilkkuaallot ovat viikon päästä, kivaa!

Kiitos kommenteista ja kiva kun täällä piipahdat ja juttuni kiinnostavat!

Kaunista ja aurinkoista lauantaita!
Posted by Picasa

11 kommenttia:

  1. Kauniita peittoja.
    Tuo pöllöpeitto on tosi nätti, samoin sinisävyinenkin.
    Mukavaa aurinkoista viikonloppua ♥

    VastaaPoista
  2. On niin kiva, kun aurinko välillä paistelee. Hieno tuo sinun omakuvasi :)
    Lapsille saa tehdä aina lisää peittoja, kun kasvavat. Minultakin on jo pyydetty "uutta peittoa"tyttären poika kyseli, "mummi teetkö peiton"... (onneksi pojan huone on vielä rakentamatta, ei tule kiire ompelulla)

    VastaaPoista
  3. Hauskoja töitä, kiva että esittelet myös aiempia töitäsi!

    VastaaPoista
  4. Hauskoja töitä, kiva että esittelet myös aiempia töitäsi!

    VastaaPoista
  5. Kauniita käsitöitä! Pidän aina vain tuosta hirsimökki tekniikasta. Kauniisti sopii nuo värit... ja tuo pöllöpeitto on niin söpö.
    Täälläkin kevättää:)
    Hyvää viikonloppua:)

    VastaaPoista
  6. Omakuvasi on varmaan näköisesi ja kirpparilöydöt ovat päässeet arvoiseensa paikkaan. Peittosi ovat kauniita ja ilahduttaneet käyttäjiään. Hiirenkorvat ja narsissit todellakin lupailevat jo kevättä.

    VastaaPoista
  7. Vau, kiitos vinkistä! Meillä myös koivuja nurin, oksia kyllä katkoin kuin luutavarvuiksi, vaan taidanpa tuoda sisälle avautumaan hiirenkorville.
    Miten upeita tilkkutöitä! Ihan kateellisena kuolaan kun en itse saa sellaisia aikaiseksi millään.

    VastaaPoista
  8. Keväinen postaus! Sininen peittosi on tosi kaunis!

    VastaaPoista
  9. Voikohan laittaa narsisseja jo parvekkeelle (lasitettu), ei kait. Harmi kun nyt on pääsiäinen maaliskuussa, viime vuonna mulla oli narssit huhtikuun lopusta saakka kukkimassa parvekkeelle. Mutta ei kait nekään nyt näitä pakkasia kestä?
    Ihana tuo sun oma kuvakin!! Hyvin keksitty!

    VastaaPoista
  10. Voi ihanuus! Tuo pöllöpeitto on kyllä ihanin näkemäni peitto! Aivan upee ja loistava ja kaunis ja ihana ja tyylikäs ja ja ja vaikka mitä :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen vierailulle ja kiitos kommentista:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...